14.5.2024 15:39

Στην 1η συνεδρίαση της ΕΝΠΕ για τον Τουρισμό ο Ι. Καλτάκης

Ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης με αρμοδιότητες στον Τουρισμό συμμετείχε στην 1η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Τουρισμού, τη Δευτέρα, 13/05/2024 στην Αθήνα, παρουσία της Υπουργού Τουρισμού, κα. Όλγας Κεγαλογιάννη. Η συμμετοχή του ήταν επιβεβλημένη καθώς γνωστοποίησε στους αρμόδιους τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νησιά του Βορείου Αιγαίου που χρήζουν άμεσης παρέμβασης αλλά πρότεινε και τις απαιτούμενες ενέργειες για την επίλυση αυτών.

Συγκεκριμένα, ο κ. Καλτάκης αναφέρθηκε για την ανάγκη διεύρυνσης του διαλόγου για θεσμοθέτηση προοπτικής ελάφρυνσης των τουριστικών επιχειρήσεων Βορείου Αιγαίου. Ζήτησε την χρηματοδότηση για τον παραδοσιακό οικισμό Βρύσας Λέσβου και τον οικισμό Άνω Βαθέος Σάμου για την βελτίωση τουριστικού περιβάλλοντος καθώς επίσης και την αποκατάσταση των ζημιών των σεισμοπαθών στα νησιά του Βορείου Αιγαίου διότι υπάρχουν πληγέντα κτίρια που αλλοιώνουν το τουριστικό περιβάλλον. 

Ακόμα, επεσήμανε το υπέρογκο κόστος των εισιτηρίων για τα νησιά του Βορείου Αιγαίου και ζήτησε την συνδρομή της πολιτείας. Επιπλέον αξίωσε την νομοθετική ρύθμιση της συνδιαφήμισης για απελευθέρωση αυτής από τον νόμο περί προμηθειών του δημοσίου έτσι ώστε να μπορούν να επιλυθούν πρακτικά ζητήματα που σχετίζονται με την τουριστική προβολή των νησιών του Βορείου Αιγαίου. Τέλος υπογράμμισε την ανάγκη για την επίλυση του χωροταξικού ζητήματος στα νησιά του Βορείου Αιγαίου προκειμένου να κατασκευαστούν μεγάλα τουριστικά θέρετρα και να πραγματοποιηθεί προσέλκυση επενδυτών σε συνεργασία με τις τοπικές κοινωνίες.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ