13.4.2021 14:25

Σειρά παρεμβάσεων από Δήμο και Νομικό Πρόσωπο με αρχή από το "Ιωνικό"

Ξεκινά η αλλαγή των καλυμμάτων με προϋπολογισμό 2.300.000 ευρώ

Μετά την προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής να εξασφαλίσει τις απαραίτητες αδειοδότησεις στο Ιωνικό Κολυμβητήριο, ξεκίνησε να σχεδιάζεται μια σειρά παρεμβάσεων.

Στις 6 Απριλίου υπεγράφει η σύμβαση με τον ανάδοχο για την αλλαγή των καλυμμάτων. Η διάρκεια του έργου σύμφωνα με τον Δήμαρχο, Σταμάτη Κάρμαντζη θα έχει διάρκεια 8 μήνες. Η τελευταία φορά που τοποθετήθηκε ήταν το 1986.

Δαπάνη που φτάνει τα 2.300.000 ευρώ

Το έργο αφορά στην αλλαγή των καλυμμάτων που καλύπτουν την πισίνα.  Σε πρώτο στάδιο σχεδιάζεται η καθαίρεση των καλυμμάτων ενώ παράλληλα συνοδεύεται με την αλλαγή κουφωμάτων και την θερμομόνωση.

Οι ξενώνες θα έχουν ολοκληρωθεί σύμφωνα με τον Προέδρο Νομικού Προσώπου, Γ. Μανάρα αρχές καλοκαιρίου.

800.000 ευρώ για το μηχανοστάσιο και το καταδυτήριο

Ενδιαφέρον υπάρχει και για την επισκευή του καταδυτηρίου που εξυπηρετεί του κολυμβητές ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες. Συγκεκριμένα από τα 800.000 ευρώ που προορίζονται για την αλλαγή των εγκαταστάσεων του μηχανοστάσιου ένα μέρος του παραπάνω ποσού θα εξασφαλιστεί για το καταδυτήριο.

543.000 ευρώ για τα 5 δημοτικά σχολεία του Ν.Π.Δ.Δ.

Δύο σημαντικά ποσά έχει εξασφαλίσει το Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου Χίου με στόχο 5 Δημοτικά Σχολεία να εναρμονιστούν στα σύγχρονα δεδομένα όπως προβλέπεται από το σχετικό προεδρικό διάταγμα 99/2017.

Σήμερα θα εγκριθεί σύμφωνα με τον Πρόεδρο Νομικού Προσώπου, Γ. Μανάρα και η προγραμματική σύμβαση Δήμου Χίου και Νομικού Προσώπου. Το ποσό επιχορήγησης ανέρχεται στα 293.000 ευρώ. Η ολοκλήρωση του έργου έχει προθεσμία έως το 2022.

Ταυτόχρονα το ποσό των 50.000 ευρώ ανά παιδικό σταθμό από το Υπουργείο Εσωτερικών έρχεται να προστεθεί.

«Στόχος μας είναι να εξασφαλίσουμε ότι τα παιδιά μας θα έχουν κτίρια που ανταποκρίνονται στις προσδοκίες όλων μας» δήλωσε ο κ. Μανάρας.

Νέος παιδικός σταθμός στην Ομηρούπολη

Στην Ομηρούπολη σχεδιάζεται η δημιουργία ενός νέου παιδικού σταθμού καθώς το Νομικό Πρόσωπο αναζητά ΦΕΚ ίδρυσης παιδικού σταθμού. Στο τεχνικό πρόγραμμα προβλέπεται ένα ποσό της τάξεως 45.000 ευρώ.

«Δεν μπορούν να γίνουν όλα μέσα σε ένα χρόνο»

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η παράταξη «Χίος Μπροστά» θέλησαν να απαντήσουν τόσο ο ίδιος ο Δήμαρχος, Στ. Κάρμαντζης όσο και ο Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου, Γ. Μανάρα.

Ο κ. Κάρμαντζης δικαιολόγησε την καθυστερημένη επέμβαση της Δημοτικής Αρχής στις συγκεκριμένες εγκαταστάσεις:

«Η Φάρκαινα είναι σε πάρα πολύ καλή κατάσταση, οι αθλητικές εγκαταστάσεις συμπεριλαμβάνονται σε διαγωνισμό ποσού 150.000 ευρώ συνολικά. Ο διαγωνισμός βγήκε άκαρπος και επαναλήφθηκε η διαδικασία. Σήμερα υπάρχει ανάδοχος και θα εγκατασταθεί ώστε να συνεχίσουν οι απαραίτητες επεμβάσεις μέχρι το καλοκαίρι».

Μάλιστα δεν δίστασε να αναφερθεί και στην εικόνα της Φάρκαινας όταν ανέλαβε η Δημοτική Αρχή.

Τέλος ο Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου διευκρίνισε ότι δεν μπορούν άμεσα να αποκατασταθούν όλες οι αθλητικές εγκαταστάσεις σε μόλις ένα χρόνο:

«Η Δημοτική Αρχή έχει αναλάβει σε λιγότερο από ένα χρόνο. Δεν μπορούν να γίνουν όλα μέσα σε ένα χρόνο. Έχουν πραγματοποιηθεί πολλές εργασίες συντήρησης και επισκευών σε αρκετούς αθλητικούς χώρους αλλά και σε παιδικούς σταθμούς»

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ