12.3.2021 15:08

Παίρνει σάρκα η συνολική αναβάθμιση του Ιωνικού Κολυμβητηρίου

Προχωρούν οι εργασίες στους ξενώνες φιλοξενίες οι οποίοι θα είναι έτοιμοι μέχρι το καλοκαίρι

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η γενικότερη αναβάθμιση του Ιωνικού Κολυμβητηρίου στα πλαίσια του οποίου προβλέπεται και ο εκσυγχρονισμός των ξενώνων.

Το επιχειρησιακό πρόγραμμα που εξασφάλισε η προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή έχει ύψος 3.724.346,36 ευρώ και το ποσό αυτό αφορά τόσο τους ξενώνες όσο και το κολυμβητήριο.

Το κτιριακό συγκρότημα των ξενώνων θα αποτελείται από 18 δίκλινα δωμάτια εκ των οποίων μερικά από αυτά θα μετατραπούν και σε τρίκλινα. Το ποσό που προορίζεται για τους ξενώνες είναι ύψους 1.400.000 ευρώ ενώ η αλλαγή των καλυμμάτων στο κολυμβητήριο φθάνει τα 2.300.000 ευρώ.

Ο Δήμαρχος Χίου σε δηλώσεις του τόνισε ότι στόχος είναι ο πλήρης εκσυγχρονισμός του κτιρίου με θερμομόνωση. Μεταξύ άλλων υπενθύμισε ότι η δρομολόγηση του έργου ήταν υπό την εποπτεία του ως τότε Περιφερειακή Αρχή.

«Αυτό το έργο εντάχτηκε όταν εμείς ήμασταν Περιφερειακή Αρχή, ο κ. Μανάρας ήταν περιφερειακός σύμβουλος και άλλοι πέντε συνάδελφοι που δώσαμε αγώνα για την ένταξη αυτού του έργου» ανέφερε.

Έτσι μια συνεργασία Δημοτικής Αρχής με το Νομικό Πρόσωπο έδωσε σάρκα και οστά σε ένα σημαντικό έργο που θα αξιοποιηθεί για την φιλοξενία ομάδων δεδομένης της πρωτοκαθεδρίας του ΝΟΧ στον αθλητικό στίβο.

Τέλος αφήνοντας αιχμές σε αντιπολιτεύσεις ο Δήμαρχος, Στ, Κάρμαντζης σημείωσε ότι προσπαθούν να εκμηδενίσουν το έργο τους.

Με την σειρά του ο Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου, Γ. Μανάρας θέλησε να τονίσει ότι κεντρικό μέλημα του είναι η δημιουργία υποδομών που θα αναβαθμίσουν το νησί συνολικά.

Με την αναβάθμιση του Ιωνικού Κολυμβητηρίου ο Δήμος Χίου φρόντισε η Α1 Εθνική του νησιού στην υδατοσφαίριση να προπονείται σε καλύτερες εγκαταστάσεις.

Τέλος ο κ. Μανάρας ανέφερε ότι, το Νομικό Πρόσωπο θα συνεχίσει τις εργασίες του και στις ανοιχτές εγκαταστάσεις το Δημοτικό Στάδιο Χίου αλλά και τα δυο κλειστά γυμναστήρια.

«Το Νομικό Πρόσωπο και η Δημοτική Αρχή είναι εδώ ώστε να παρέμβουμε στην διάρκεια αυτής της θητείας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για να έχουμε και απτό αποτέλεσμα» δήλωσε ο κ. Μανάρας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ