31.8.2021 9:27

"Ναυαγεί" το σχέδιο της Δημοτικής Αρχής Χίου για δημιουργία Αναπτυξιακού Οργανισμού Τ.Α.

Καθολική αντίδραση των αντιπολιτεύσεων που αποχώρησαν από τη διαδικασία - Στ. Κάρμαντζης: «Είμαι αλυσοδεμένος- Τρίζουν τα κόκκαλα των αυτοδιοικητικών της Χίου»

Στην καθολική αντίδραση των αντιπολιτεύσεων προσέκρουσε το εγχείρημα της δημοτικής αρχής για τη δημιουργία αναπτυξιακού οργανισμού τοπικής αυτοδιοίκησης με τη συμμετοχή των Δήμων Χίου, Ψαρών και Οινουσσών.

Παρότι ο συγκεκριμένος οργανισμός, του οποίου Διευθύνων Σύμβουλος προορίζεται ο νυν γενικός γραμματέας του Δήμου Αντώνης Ζερβάκης, εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή, βρήκε την καθολική αντίδραση των αντιπολιτεύσεων στο Δημοτικό Συμβούλιο, εκεί όπου όλες οι παρατάξεις η μία μετά την άλλη, συντονισμένα, αποχώρησαν από τη διαδικασία με αποτέλεσμα να μην υπάρξει απαρτία και το σώμα να διαλυθεί.

Οι αιτιάσεις

Όπως κατήγγειλαν μέσα από ανακοινώσεις τους οι αντιπολιτεύσεις, ο συγκεκριμένος οργανισμός θα κοστίζει στον Δήμο ανά έτος 414.080 ευρώ μετά το τρίτο έτος λειτουργίας του, τη στιγμή που τα προβλεπόμενα έσοδα περιορίζονται κάτω από τις 100.000 ευρώ τον χρόνο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο για τον Διευθύνοντα Σύμβουλο θα δαπανώνται περί τα 30.000 ευρώ ετησίως σε μισθοδοσία ενώ περί τις 50.000 ευρώ θα λαμβάνουν οι προϊστάμενοι 2 τμημάτων και ο ένας ειδικός συνεργάτης.

Επιπλέον, σύμφωνα με τις αντιπολιτεύσεις, στα έσοδα του αναπτυξιακού οργανισμού προβλέπονται ποσά από εκμετάλλευση πολιτιστικών χώρων και χώρων στάθμευσης κάτι που όπως σημειώνουν οδηγεί σε νέο χαράτσι για στάθμευση και χρήση πολιτιστικών χώρων.

«Τρίζουν τα κόκκαλα των αυτοδιοικητικών της Χίου»

Η στάση των αντιπολιτεύσεων οδήγησε στην αντίδραση του Δημάρχου Χίου Σταμάτη Κάρμαντζη, που σε ανάρτησή του, εξαπέλυσε τα πυρά του κατά των συνδυασμών της μειοψηφίας, δηλώνοντας δέσμιος της απλής αναλογικής.

«Ελέω εκλογικού νόμου λοιπόν απείχαν οι παρατάξεις της μειοψηφίας για να μην υπάρξει απαρτία. Οι κύριοι Τριαντάφυλλος, Βουρνούς, Καραβασίλης, Σκούφαλος, Στάθης και η κυρία Φρεζουλη ,σύσσωμοι και συνεννοημένοι, μετά των συμβούλων τους, προτίμησαν την αποχή, υπονομεύοντας την διαδικασία με αυτή την απίστευτη για τα αυτοδιοικητικά δεδομένα μεθόδευση.

Ποτέ μα ποτέ στο παρελθόν δεν έχει συμβεί κάτι ανάλογο. Τρίζουν τα Κόκκαλα των αυτοδιοικητικών της Χίου. Ο Κάρμαντζης εκλέχθηκε Δήμαρχος, οι μειοψηφίες διοικούν ισοπεδωτικά. Ζήτω η δημοκρατία της απλής αναλογικής του κ.Τσίπρα και των συν αυτώ. Παραδίδω λοιπόν στην κρίση των συμπολιτών μας τον τιτάνιο αγώνα του Δημάρχου και των συνεργατών του από την μια και την ισοπεδωτική συμπεριφορά εκείνων που ήθελαν και υπόσχονταν να υπηρετήσουν την Χίο με την ψήφο σας από την άλλη.

Ψέματα, λαϊκισμός, ανευθυνότητα, μηδενισμός, χάος, διχόνοια, μίσος, τα προτερήματα τους. Εμείς συνεχίζουμε με τον Θεό και την αγάπη του κόσμου. Όπλο μας ανίκητο, η αγάπη μας για τον τόπο και τους ανθρώπους μας. Αλλάζουμε τα πάντα».

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ