19.10.2023 9:52

Μονοθεματική συνεδρίαση για το κλείσιμο των ΕΛΤΑ Καρδαμύλων ζητά η Συμμαχία Αξιών

Αίτημα εκ μέρους της Συμμαχίας Αξιών κατέθεσε ο επικεφαλής της Κώστας Δ. Τριαντάφυλλος, στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου, όπως συγκληθεί δια περιφοράς το Δημοτικό Συμβούλιο Χίου με μόνο θέμα να λάβει απόφαση επί του σοβαρότατου θέματος του κλεισίματος του καταστήματος των ΕΛΤΑ στα Καρδάμυλα.
 
Ακολουθεί η επιστολή στον πρόεδρο και το ψήφισμα. 
 
κ. Πρόεδρε καλημέρα,
Σας αποστέλλω το ακόλουθο κείμενο ψηφίσματος και αιτούμαι εκ μέρους της Συμμαχίας Αξιών όπως συγκληθεί δια περιφοράς το Δημοτικό Συμβούλιο Χίου, αύριο Πέμπτη 19/10/2023, με μόνο θέμα να λάβει απόφαση επί του σοβαρότατου θέματος του κλεισίματος του καταστήματος των ΕΛΤΑ στα Καρδάμυλα.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων,
Κώστας Δ. Τριαντάφυλλος 
Επικεφαλής 
Συμμαχίας Αξιών
 

ΨΗΦΙΣΜΑ

Το Δημοτικό Συμβούλιο Χίου ενημερώθηκε για την απόφαση της ΕΛΤΑ ΑΕ να προβούν σε κλείσιμο του καταστήματος Καρδαμύλων, που εξυπηρετεί τα Καρδάμυλα και τα χωριά της Βορειοανατολικής Χίου, λιγοστεύοντας ακόμη περισσότερο τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς κατοίκους και επισκέπτες της περιοχής και επιτείνοντας την συνακόλουθη ερημοποίησή της. Το Δημοτικό Συμβούλιο Χίου εκφράζει την απόλυτη διαφωνία του με την μονομερή αυτή ενέργεια των ΕΛΤΑ, που αποτελούν τον φορέα παροχής καθολικής ταχυδρομικής υπηρεσίας, σύμφωνα με το άρθρο 7 του ν. 4053/2012 και την από 19/4/2017 Σύμβαση ανάθεσης παροχής της καθολικής ταχυδρομικής υπηρεσίας μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της Ανώνυμης Εταιρείας «Ελληνικά Ταχυδρομεία ΑΕ» (ΕΛΤΑ ΑΕ). Εξάλλου, ένας από τους λόγους που τα ΕΛΤΑ ΑΕ ανέλαβαν την καθολική υπηρεσία ήταν και το δίκτυο καταστημάτων και υποκαταστημάτων που διέθεταν ήδη από το έτος 2017. Για την παροχή της καθολικής ταχυδρομικής υπηρεσίας τα ΕΛΤΑ λαμβάνουν το «συμφωνημένο κόστος», που καταβάλλεται κατ’ έτος από το Ελληνικό Δημόσιο. Παρά ταύτα αυτές τις ημέρες αποφασίζουν να κλείσουν το κατάστημα Καρδαμύλων, που εξυπηρετεί το ¼ του νησιού μας, ενώ η ταχυδρόμος του επισκέπτεται καθημερινά τα χωριά της Βορειοανατολικής Χίου, εξυπηρετώντας σε εβδομαδιαία βάση τις ανάγκες των απομακρυσμένων χωριών μας. Ο Δήμος Χίου έχει ήδη αποφασίσει την διάθεση δημοτικού ακινήτου στα ΕΛΤΑ εντός του οικισμού Καρδαμύλων, έναντι συμβολικού μισθώματος, ενώ καλεί τα ΕΛΤΑ ΑΕ, σε διάλογο, προκειμένου να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα του καταστήματος. Το Δημοτικό Συμβούλιο Χίου αποφασίζει ομόφωνα:

1. Ζητά να μην κλείσει το κατάστημα Καρδαμύλων των ΕΛΤΑ.

2. Συνεργάζεται με τους Δήμους, ανά την Ελλάδα, που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα.

3. Αποστέλλει το παρόν στον αρμόδιο Υπουργό, την ΕΕΤΤ (Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων) και τα ΕΛΤΑ ΑΕ.

4. Προβαίνει σε κάθε νόμιμη ενέργεια για την διατήρηση της λειτουργίας του καταστήματος.

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε την διεύθυνση σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ