10.4.2024 15:39

Μονομετοχική... πρόκληση

Μόνο ως κακόγουστο αστείο, με τη διαφορά ότι αυτό το αστείο θα το πληρώσουν οι δημότες από τις τσέπες τους, μοιάζει η απόφαση της νέας Διοίκησης της Μονομετοχικής Εταιρείας του Δήμου Χίου, να πληρώσει στα μέλη του Δ.Σ. την δαπάνη για την ατομική δήλωση του Πόθεν Έσχες.

Ανακοίνωση εξέδωσαν τόσο η Λαϊκή Συσπείρωση του Δήμου Χίου όσο και ο συνδυασμός «Χίος Μπροστά» του Γιάννη Καραβασίλη.

"Χίος Μπροστά"

Μοιάζει με πρωταπριλιάτικο ή κακόγουστο αστείο , δυστυχώς όμως είναι πραγματικότητα.

Η διοίκηση της εταιρείας (ΜΟΝΟΜΕΤΟΧΙΚΗ) αποφάσισε να  "διευκολύνει" οικονομικά τα μέλη του ΔΣ. Αποφάσισε να χρεώσει την εταιρεία και κατ επέκταση τους δημότες για αποκλειστικά ατομικές υποχρεώσεις των μελών του διοικητικού της συμβουλίου.(με την δαπάνη για την ατομική δήλωση του ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ).
Κακοί οιωνοί απο την διοίκηση μιας εταιρείας, με ενέργειες που απέχουν πάρα πολύ από τους σκοπούς της και τα προβλεπόμενα στο καταστατικό της (διαχείριση και προστασία της δημοτικής περιουσίας) .

Λαϊκή Συσπείρωση

Πολλά φαίνεται θα δούμε με τη νέα αριστεία της δημοτικής αρχής ΝΔ- ΣΎΡΙΖΑ.

Όπως είναι γνωστό όλοι οι αιρετοί της τοπικής διοίκησης, αλλά και υπάλληλοι σε θέσεις κλειδιά, είναι υποχρεωμένοι να προβαίνουν ετησίως σε δήλωση Πόθεν έσχες με δική τους ευθύνη. Στην μόνο μετοχική εταιρεία του Δήμου,  φαίνεται ότι περισσεύει η γαλαντομία και αναλαμβάνει η εταιρεία να καλύψει τα έξοδα των μελών της για το πόθεν έσχες, πράγμα επιεικώς απαράδεκτο.

Ως Λαϊκή Συσπείρωση Χίου θέσαμε στον αρμόδιο αντιδήμαρχο οικονομικών το ζήτημα, γιατί εκτός από το οικονομικό του πράγματος υπάρχει και το ηθικό για την πλειοψηφία των υπαλλήλων και των υπόλοιπων αιρετών.

Αναμένουμε περαιτέρω εξηγήσεις.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ