11.2.2021 15:43

"Καινούργιος" ο Παιδικός Σταθμός του Βαρβασίου

Εκτεταμένες επισκευαστικές εργασίες πραγματοποιούν συνεργεία του Νομικού Προσώπου στον πλέον προβληματικό παιδικό σταθμό, αυτόν του Βαρβασίου.

Την προσπάθεια του Νομικού προσώπου με πρόεδρο τον Γ. Μανάρα θέλησε να ευχαριστήσει ο Δήμαρχος, Στ. Κάρμαντζης κατά την επίσκεψή του, στο εργοτάξιο το πρωί της Πέμπτης. Ο παιδικός σταθμός Βαρβασίου είχε πολλά προβλήματα που όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες ακόμα και ντεπόζιτα νερού ήταν σκουριασμένα ενώ εσωτερικά οι τοίχοι ήταν μαύροι. Έτσι το Νομικό πρόσωπο κλήθηκε να αποκαταστήσει τις ζημιές που ολοένα και γίνονταν περισσότερες με το πέρας του χρόνου.

Ο Δήμαρχος Στ. Κάρμαντζης δήλωσε ότι για την Δημοτική Αρχή οι επισκευαστικές εργασίες σε εκπαιδευτικές μονάδες είναι προτεραιότητα καθώς είναι πολλές και σημαντικές. Μεταξύ άλλων θέλησε να ευχαριστήσει το Νομικό Πρόσωπο το οποίο σύμφωνα με τον ίδιο καλείται να αποκαταστήσει και αθλητικές εγκαταστάσεις.

«Θέλω να συγχαρώ τον Πρόεδρο από καρδιάς μαζί με το διοικητικό συμβούλιο και το προσωπικό για την μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλει εδώ και 12 μήνες περίπου» δήλωσε, χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Γ. Μανάρας θέλησε να επισημάνει ότι βρίσκεται σε απόλυτη συνεργασία με τους παιδικούς σταθμούς, τις αθλητικές εγκαταστάσεις καθώς και την Φιλαρμονική και το Κ.Α.Π.Η..

Την ασφάλεια των εγκαταστάσεων έχει στόχο το Νομικό Πρόσωπο εξασφαλίζοντας άμεσα την χρηματοδότηση από τον Δήμο.  

Ο κ. Μανάρας εστίασε στις εργασίες που έχουν πραγματοποιηθεί. Το κυριότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο συγκεκριμένος παιδικός σταθμός αφορά στις επικαλύψεις για αυτό έχει προχωρήσει η καθαίρεση σοβάδων περιμετρικά σε όλο το κτίριο. Επίσης αντικατέστησαν τον ηλιακό θερμοσίφωνα αλλά και την καμινάδα της κεντρικής θέρμανσης.

Ιδιαίτερα σημαντική είναι και πρωτοβουλία του Νομικού Προσώπου να αξιοποιήσει προσωπικό πέραν του μόνιμου και από τον ΟΑΕΔ.

«Αξιοποιήσαμε το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ που για ηλικίες 55-67» διευκρίνισε.

Στα πλαίσια των έκτακτων συνθηκών το Νομικό πρόσωπο στοχεύει στην πρόσληψη επιπλέον προσωπικού από το παραπάνω πρόγραμμα το οποίο δίνει την δυνατότητα στο Δήμο να επιβαρυνθεί οικονομικά μόνο κατά 25% του συνολικού μισθολογικού κόστους.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ