26.2.2021 15:09

Εν αναμονή έγκρισης 293.000 ευρώ στο Νομικό Πρόσωπο

Το ποσό προβλέπεται για τους 5 βρεφονηπιακούς σταθμούς

Το Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου αναμένει την έγκριση 293.000 ευρώ από το σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο, προκειμένου να ξεκινήσει τις εργασίες στους βρεφονηπιακούς σταθμούς που του ανήκουν. Συνολικά 550.000 ευρώ έχει στόχο να εξασφαλίσει το Νομικό Πρόσωπο εκ των οποίων τα 250.000 ευρώ προέρχονται από το Υπουργείο Εσωτερικών και 293.000 από την επιχορήγηση του Δήμου Χίου.

Το γενναιόδωρο ποσό θα αξιοποιηθεί για τους πέντε βρεφονηπιακούς σταθμούς προκειμένου να πληρούν τις προδιαγραφές που ορίζει το προεδρικό διάταγμα του 2017. Στους βρεφονηπιακούς σταθμούς φιλοξενούνται συνολικά 280 παιδιά.

Ο Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου, Γ. Μανάρας σε δηλώσεις του επεσήμανε ότι το ποσό αυτό, αν εξασφαλιστεί πριν τις 31/12/22 θα έχει ως αποτέλεσμα ο Δήμος Χίου να έχει στα χέρια του την άδεια λειτουργίας των παιδικών σταθμών.

Έτοιμο είναι το Νομικό Πρόσωπο να ξεκινήσει τις εργασίες καθώς έχουν προηγηθεί όλες οι απαραίτητες μελέτες  από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου.

«Η μελέτη έχει συνταχθεί και άμεσα μπορεί να ξεκινήσει και η εκπόνηση του έργου» δήλωσε ο κ. Μανάρας.

Αναλυτικά θα διατεθούν 38.000 ευρώ για τον παιδικό σταθμό Καλουτά, 93.000 ευρώ στην Φλίσκου, 58.000 ευρώ για την Ομηρούπολη,  54.000 ευρώ στην Καλλιμασιά και για τον παιδικό σταθμό Βαρβασίου 50.000 ευρώ. Ο κ. Μανάρας θέλησε να διευκρινίσει ότι το ποσό θα διατεθεί μόνο για τους παραπάνω πέντε παιδικούς σταθμούς καθώς στα Καμπόχωρα ο παιδικός ,είναι ήδη ανακατασκευασμένος και στα Καρδάμυλα προβλέπεται η μετεγκατάσταση του.

Τέλος σχετικά με τις εργασίες που έχουν πραγματοποιηθεί στον παιδικό σταθμό Καρδαμύλων, το Νομικό Πρόσωπο βρίσκεται στο στάδιο εκπόνησης μελέτης στατικής ενίσχυσης.

«Υπάρχουν καθυστερήσεις αλλά είναι θέματα που δεν μπορούμε να παρακάμψουμε» ανέφερε.

 

 

 

 

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ