#Παιδικοί σταθμοί #Αργύρης Γιαμάς

Μέσα στο 2026 η οικοδομική άδεια για τον βρεφονηπιακό της Καλουτά

Στην ολοκλήρωση των μελετών και την προώθηση των διαδικασιών αδειοδότησης αναφέρθηκε ο αντιδήμαρχος Παιδείας Αργύρης Γιαμάς, κατά τη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Χίου

Στην ολοκλήρωση των τεχνικών και στατικών μελετών για τον βρεφονηπιακό σταθμό της Οδού Καλουτά προχωρά ο Δήμος Χίου, με στόχο την έκδοση οικοδομικής άδειας και τη δημοπράτηση του έργου μέχρι το τέλος του 2026.

Την εξέλιξη αυτή γνωστοποίησε ο αντιδήμαρχος Παιδείας Αργύρης Γιαμάς, κατά την πρωινή συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Χίου, την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο συζήτησης θέματος εκτός ημερήσιας διάταξης που αφορούσε την παραλαβή των ολοκληρωμένων μελετών.

Όπως ανέφερε, η μελετητική διαδικασία ξεκίνησε την περίοδο 2017-2018, ωστόσο το έργο παρέμεινε στάσιμο τα επόμενα χρόνια, τόσο λόγω της υποβάθμισης της σπουδαιότητάς του το 2019 όσο και εξαιτίας προβλημάτων που προέκυψαν με την Αρχαιολογική Υπηρεσία.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι εκκρεμότητες αυτές αντιμετωπίστηκαν από τη σημερινή δημοτική αρχή, επιτρέποντας την επανεκκίνηση των διαδικασιών και την πρόοδο της μελέτης από τον Φεβρουάριο του 2025.

Πλέον, με την παραλαβή των ολοκληρωμένων μελετών, ανοίγει ο δρόμος για την οικοδομική αδειοδότηση, η οποία αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την επόμενη φάση υλοποίησης του έργου.

 

X

Οι ειδήσεις σήμερα Ακολουθήστε μας στο Google News. Μπείτε στην Viber ομάδα μας και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ