9.2.2021 10:02

Ιατρικός Σύλλογος : «Στη Χίο τα καταφέρνουμε, ας συνεχίσουμε την προσπάθεια»

Με μία ουσιώδη παρέμβασή του ο Ιατρικός Σύλλογος Χίου, επιχειρεί να τονώσει το ηθικό του πληθυσμού του νησιού, λέγοντας ότι στη Χίο η συλλογική προσπάθεια που έχει αποδώσει καρπούς πρέπει να συνεχιστεί, μέχρι να έρθει η οριστική λύτρωση μέσα από τον μαζικό εμβολιασμό του πληθυσμού.

Αναλυτικά αναφέρει:

Σε λίγες ημέρες συμπληρώνεται ένας χρόνος που η πανδημία του κορονωιού άρχισε να αφορά και τη χώρα μας. Μαζί με τις βαριές απώλειες σε ανθρώπινες ζωές, τη νόσηση και νοσηλεία μεγάλων τμημάτων του πληθυσμού, ο ιός Sars-Cov2 επιδείνωσε ακόμα περισσότερο τις συνέπειες της υπερδεκαετούς οικονομικής κρίσης που έπληξε την πατρίδα μας.

Πολλές βεβαιότητες έπαψαν να υφίστανται, οι ελευθερίες όλων μας περιορίστηκαν, πολλοί́ συνάνθρωποί μας έχασαν τη δουλειά τους, ακόμα περισσότεροι επιβιώνουν όλο και πιο δύσκολα και οι ψυχολογικές επιπτώσεις της δυστοπίας που ζούμε θα πάρουν καιρό να απαλυνθούν.

Στον τόπο μας τη Χίο, τα δεδομένα υπήρξαν καλύτερα από πολλές περιοχές της χώρας, με τα κρούσματα και τις νοσηλείες να είναι ελάχιστα τον τελευταίο μήνα. Όλα τα παραπάνω επιτεύχθηκαν χάρις στην προσπάθεια όλων μας για την όσο πιο πιστή τήρηση των μέτρων.

Καθώς τα επιδημικά κύματα διαφόρων ασθενειών αποτελούν το αναπόφευκτο τίμημα στην ύβρι των παρεμβάσεων του ανθρώπου στο περιβάλλον του, έτσι και αυτό που βιώνουμε τώρα, σύντομα θα πάψει να υπάρχει για να δώσει τη θέση του στο επόμενο. Έτσι ήταν πάντα στη μακραίωνη πορεία της ανθρωπότητας, έτσι φθάσαμε ως εδώ, έτσι θα πάμε πιο κάτω.

Μέχρι τη στιγμή που και αυτή η πανδημία θα περάσει στην ιστορία, επιβάλλεται να συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που κάναμε μέχρι τώρα, σεβόμενοι πρώτα από όλα την υπέρτατη αξία της ανθρώπινης ζωής. Με την έλευση των εμβολίων, που δυστυχώς ακόμα δεν είναι σε επαρκή αριθμό, και την ανοσοποίηση όλο και μεγαλύτερων τμημάτων της κοινωνίας η ώρα αυτή θα έρθει πιο σύντομα και με λιγότερες απώλειες. Για να αποδυθούμε στη συνέχεια σε έναν ακόμα αγώνα, αυτόν της επούλωσης των τραυμάτων και κυρίως της στήριξης των συνανθρώπων μας που πλήρωσαν βαρύτερα το τίμημα της πανδημίας.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ