8.6.2023 12:30

«Ένα χιλιόμετρο από το Νοσοκομείο δεν υπήρχε ούτε ασθενοφόρο ούτε διασώστης» - Βίντεο

"Μεταφέραμε τον Μάρκο Σκούφαλο πάνω σε καρέκλα και στη συνέχεια τον ξαπλώσαμε στο αυτοκίνητο του Νίκου Νύκτα"

Στα όσα τραγικά συνέβησαν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου το βράδυ της Τετάρτης, μετά το λιποθυμικό επεισόδιο του επικεφαλής της ΛΑ.Σ. Μάρκου Σκούφαλου, αναφέρθηκε σε δηλώσεις του ο επικεφαλής του συνδυασμού «ΣυμμαΧία Αξιών» Κώστας Τριαντάφυλλος.

Όπως εξήγησε, αμέσως μετά το επεισόδιο, οι σύμβουλοι ειδοποίησαν το ΕΚΑΒ από το οποίο ενημερώθηκαν ότι δεν υπάρχει διαθέσιμο ούτε όχημα αλλά ούτε και διασώστης. Στη συνέχεια οι δημοτικοί σύμβουλοι σήκωσαν τον Μάρκο Σκούφαλο στα χέρια, τον τοποθέτησαν σε μία καρέκλα, την οποία σηκώνοντάς την, τον μετέφεραν στο πεζοδρόμιο μπροστά από το Δημαρχείο.

Στη συνέχεια με ιδιωτικό αυτοκίνητο του δημοτικού συμβούλου Νίκου Νύκτα, τον μετέφεραν στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου Χίου με τη συνεδρίαση να διακόπτεται και τους συμβούλους να είναι σοκαρισμένοι.

Αναφερόμενος στο θέμα, ο Κώστας Τριαντάφυλλος, εξήγησε ότι, το συγκεκριμένο περιστατικό έρχεται να αποδείξει τη χρόνια παθογένεια του τομέα Χίου του ΕΚΑΒ, αφού παρά τις περί αντιθέτου διαβεβαιώσεις, η Χίος παραμένει με ένα ασθενοφόρο.

«Αυτό που συνέβη στο Δημοτικό Συμβούλιο, αντικατοπτρίζει τι γίνεται στην κοινωνία και ειδικά στα πιο απομακρυσμένα μέρη», ανέφερε ο ίδιος.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ