28.3.2022 14:14

Θα καταφέρει η Χίος να μπει ξανά στον τουρισμό κρουαζιέρας;

Σταδιακά τα μικρά και μεσαία κρουαζιερόπλοια επανέρχονται στο λιμάνι της Χίου

Η συνεχόμενη μεταναστευτική κρίση, η τουριστική εξάρτηση της Χίου από την Τουρκία και αισίως η πανδημία, είχαν ως αποτέλεσμα την σταδιακή εξαφάνιση του νησιού από τον τουρισμό κρουαζιέρας, αφού μικρές και μεγάλες εταιρείες, τα τελευταία τρία χρόνια είχαν ξεγράψει το νησί μας από τους προορισμούς του.

Οι πρώτες ενδείξεις ότι η συγκεκριμένη αρνητική συγκυρία για τον τουρισμό της Χίου φθάνει στο τέλος της, έρχονται μέσα από τον αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Νίκο Νύκτα, ο οποίος σε δηλώσεις του, εστίασε στο γεγονός ότι, πέρα από τις προσεγγίσεις των μικρών κρουαζιερόπλοιων τον Σεπτέμβριο, αναμένονται κι άλλες αφίξεις, αρχής γενομένης από τον προσεχή Μάιο.

Ο ίδιος έκανε λόγο για συντονισμένη προσπάθεια της Περιφέρειας ώστε η Χίος να διαφημιστεί δυναμικά στο εξωτερικό και να μπει ξανά στον τουριστικό χάρτη.

«Δεν φθάνουν τα μικρά κρουαζιερόπλοια»

Στον αντίποδα πάντως, η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βικτωρία Αμπαζή, επεσήμανε ότι αν τελικά ισχύσουν μόνο όσα μέχρι στιγμής έχουν ακουστεί για τα μικρά κρουαζιερόπλοια, τότε αυτά δεν είναι ικανά για να στηρίξουν την τοπική αγορά, η οποία ζει με την αγωνία της διαρκούς επιβίωσης εξαιτίας της υγειονομικής και ενεργειακής κρίσης.

Μάλιστα εναπόθεσε τις ελπίδες της στους ομογενείς λέγοντας ότι είναι το μόνο στήριγμα για τις τοπικές επιχειρήσεις ώστε να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις πολλαπλές προκλήσεις.

Το πρόγραμμα

Σύμφωνα με το πρόγραμμα προσεγγίσεων του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χίου η πρώτη προσέγγιση θα γίνει από το «Cruise Ship Star Clipper» την Τρίτη 3 Μαίου στις 09:00 το πρωί, το οποίο θα έχει ξανά ακόμα μία προσέγγιση την Τρίτη 17 Μαίου.

Η συνέχεια θα δοθεί με το πλοίο «Arethusa» το οποίο έχει προγραμματίσει, 2 προσεγγίσεις τον Ιούνιο (2 και 12/6), 1 στις 29 Αυγούστου και 4 τον Σεπτέμβριο (8,12,22,28/9) και 1 στις 6 Οκτωβρίου.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ