25.10.2022 15:14

«Στόχος να είμαστε έτοιμος τουριστικός προορισμός όταν είναι έτοιμο και το αεροδρόμιο» (ΒΙΝΤΕΟ)

Αισιόδοξα τα πρώτα βήματα της Χίου στις αγορές της Ευρώπης αλλά φόβοι για το αποτύπωμα της ενεργειακής κρίσης μέχρι το καλοκαίρι του 2023

Στην πρώτη αποτίμηση της φετινής τουριστικής σεζόν, προχώρησαν το μεσημέρι της Τρίτης τα στελέχη του Φορέα Τουρισμού Χίου, δηλώνοντας την ικανοποίησή τους για την αυξημένη ζήτηση που υπήρχε σε καταλύματα και ξενοδοχεία του νησιού αλλά και στην αύξηση της κίνησης που καταγράφηκε σε εστιατόρια, ταβέρνες και μπαρ.

Τα στελέχη του Φορέα Τουρισμού, αναφέρθηκαν στις προσπάθειες που γίνονται ώστε να επιστρέψουν τα τσάρτερ και τα κρουαζιερόπλοια στο νησί, σημειώνοντας ωστόσο ότι ο μεγάλος φόβος είναι ότι η ενεργειακή κρίση θα έχει αποτύπωμα στη δυνατότητα πολλών εν δυνάμει επισκεπτών να κάνουν διακοπές με τον ίδιο τρόπο που έκαναν το καλοκαίρι του 2022.

Σε κάθε περίπτωση, οι παριστάμενοι, Αντιγόνη Μαϊστράλη, Κώστας Μούνδος, Αυγουστής Νεαμονίτης και Γιώργος Πάσσας, κατέληξαν στο κοινό συμπέρασμα ότι βασικός στόχος είναι η Χίος να είναι έτοιμη ως οργανωμένος τουριστικός προορισμός όταν θα είναι έτοιμο και το αεροδρόμιο της Χίου.

Επενδύσεις αλλά με σεβασμό στη φυσιογνωμία του νησιού

Στο πλαίσιο των τοποθετήσεών τους, τα μέλη του Φορέα εξήγησαν ότι σε κάθε περίπτωση, αν ερχόταν παραπάνω κόσμος στη Χίο, τότε θα υπήρχε πρόβλημα αφού η συνολική δυναμικότητα σε κλίνες δεν ξεπερνά τις 5.000.

Έτσι, είπαν, υπάρχει αναγκαιότητα για επιπλέον τουριστικές επενδύσεις στη Χίο, που όμως θα σέβονται την ταυτότητα του νησιού και κυρίως την μοναδικότητα και τη διαφορετικότητα της χιακής υπαίθρου.

«Μόνο υπό αυτόν τον όρο, η Χίος θα μπορέσει να γίνει ένας ξεχωριστός προορισμός και να αυξήσει τις κλίνες της και να φθάσουν τις 8 και 10.000 κλίνες», επεσήμαναν μεταξύ άλλων.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ