18.10.2022 19:07

Προ των πυλών η ανέγερση του πρώτου 5άστερου ξενοδοχείου στη Χίο

Θα έχει έκταση 10 στρεμμάτων και θα κατασκευαστεί από την οικογένεια Καλλιμασιά

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η έναρξη κατασκευής του πρώτου 5άστερου ξενοδοχείου στη Χίο, αναπτερώνοντας τις ελπίδες για αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος του νησιού.

Η ευχάριστη είδηση έρχεται σε μία συγκυρία όπου η Χίος, μετά από μία παρατεταμένη κρίση και εξαφάνιση από τον τουριστικό χάρτη, κάνει ξανά τα πρώτα της βήματα στις ευρωπαϊκές τουριστικές αγορές αλλά και στην προσέλκυση τουριστών τρίτων χωρών μέσω Τουρκίας.

Το σημαντικό εγχείρημα έρχεται από την οικογένεια Καλλιμασιά, με τον μεσαίο γιο της οικογένειας Μαρκέλλο Καλλιμασιά να αναλαμβάνει ένα εξαιρετικά φιλόδοξο πρότζεκτ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του «Π», η οικογένεια Καλλιμασιά έχει στην κατοχή της ακίνητο, συνολικής επιφάνειας άνω των 10 στρεμμάτων στην περιοχή της Φάρκαινας πολύ κοντά στο «Ελληνικό Κάστρο» του Ομίλου Φεγγουδάκη.

Την υλοποίηση του σχεδιασμού, που προβλέπει την ανέγερση 5άστερου ξενοδοχείου (του πρώτου που αποκτά η Χίος), σε συνολική έκταση 9.000 τ.μ. έχει αναλάβει η εταιρεία «Vavoulas Group» με έδρα το Ηράκλειο της Κρήτης, η οποία βρίσκεται πίσω από την κατασκευή σημαντικών κτιριακών υποδομών ιδιαίτερα στο κομμάτι του τουρισμού.

Μάλιστα, κατά τις πληροφορίες του «π», στελέχη της κατασκευαστικής εταιρείας θα βρεθούν στη Χίο στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα ενώ τις χωματουργικές εργασίες καθώς και την ανέγερση του ξενοδοχείου έχει αναλάβει γνωστή χιώτικη κατασκευαστική εταιρεία.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ