28.2.2024 11:57

Να αποκατασταθεί η πίστωση των 500.000 ευρώ ζητά ο Φορέας Τουρισμού Χίου

Ο τουριστικός κλάδος της Χίου εμβρόντητος παρακολουθεί τις δαιδαλώδεις διαδρομές μιας σημαντικής και πολλά υποσχόμενης χρηματοδότησης που είχε ως στόχο την ενίσχυση της αναγνωρισιμότητας του νησιού μας ως τουριστικού προορισμού.

Ελπίζουμε η απώλεια αυτής της σημαντικής ευκαιρίας να είναι προσωρινή. Από την πλευρά μας ζητάμε, εφόσον αποδειχτεί ότι επρόκειτο για ανθρώπινο λάθος, το Δημοτικό Συμβούλιο Χίου να εντοπίσει τρόπους για την αποκατάσταση της πίστωσης των 500.000 €. Αν πάλι αποδειχθεί ότι υπήρξε σκοπιμότητα, να αποδοθούν οι ανάλογες ευθύνες. 

Αυτονόητη θεωρούμε δε, στην περίπτωση ενεργοποίησης εκ νέου της Προγραμματικής Σύμβασης με τον ΕΟΤ, την πιο ενεργή ανάμειξη του Δήμου Χίου στην υλοποίηση των δράσεων της ώστε, με την συμβολή όλων μας, στο τέλος να υπάρξει ένα ουσιαστικό και μετρήσιμο αποτύπωμα στην τουριστική τόνωση της Χίου.

Όταν, εκούσια ή ακούσια, αφαιρούνται τέτοιες ευκαιρίες και εργαλεία ανάπτυξης, η δημόσια εικόνα του νησιού πλήττεται, η τουριστική μας πρόταση αποδυναμώνεται και το επενδυτικό ενδιαφέρον για το τόπο μας αποθαρρύνεται.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ