14.1.2018 18:17

Θεμέλιο και σωτηρία του κόσμου η Ελληνική Παιδεία, κατά το Γιάννη Σμαραγδή

Το πνεύμα και η γνώση της Ελληνικής Παιδείας θα σώσουν τον κόσμο, σύμφωνα με τον διεθνούς φήμης σκηνοθέτη Γιάννη Σμαραγδή, που ήταν  εισηγητής στην 5η ενότητα «6 μαθήματα για τον κινηματογράφο», του δεύτερου κύκλου των μαθημάτων του Ελεύθερου Πανεπιστημίου «ΙΩΝΙΑ».

«Οι πλούσιοι σε μερικούς αιώνες θα μετοικήσουν στον Άρη και στη γη θα αφήσουν μόνο τα σάπια αποτελέσματα της παγκοσμιοποίησης. Σωτηρία θα είναι η επιστροφή στα αγαθά του Ελληνικού πολιτισμού», τόνισε στο ακροατήριο της αίθουσας του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Έπλεξε το εγκώμιο του Δήμου Αβδελιώδη με ιδιαίτερη θέρμη και ανήγγειλε ότι η επόμενη ταινία του θα είναι αφιερωμένη στον  Καποδίστρια.

Αναφερόμενος στις πολιτικές εξελίξεις τόνισε ότι κάποτε ήταν αριστερός, αλλά τώρα πιστεύει ότι όλοι μας πρέπει να στηρίζουμε τον εκάστοτε πρωθυπουργό, για να έχει έρεισμα, αλλά και να  υποχρεώνεται και αυτός να στηρίζει αμετάκλητα τις Ελληνικές θέσεις.                                                              

Ο αντιπεριφερειάρχης Σταμάτης Κάρμαντζης του πρότεινε να καταγράψει κινηματογραφικά και την προσφορά του Κοραή στον Ελληνισμό.

Ο μεγάλος σκηνοθέτης έχει δεσμούς με τη Χίο, αφού η μητέρα του είναι το γένος Ποδιά από τη Μικρά Ασία και έχει συγγένεια με τις οικογένειες των Καρδαμύλων. 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ