Πολιτισμός

12/12/18 12:01

τελ. ενημ.: 12/12/18 17:18

«Πρόσωπα και ιστορίες» την Παρασκευή στο Ομήρειο

Το υποψήφιο για όσκαρ καλύτερου ντοκιμαντέρ της Γαλλίδας  σκηνοθέτη Ανιές Βαρντά θα προβάλει  την Παρασκευή στο Ομήρειο η Κινηματογραφική Λέσχη Χίου.

Η Γαλλίδα σκηνοθέτης Ανιές Βαρντά και ο φωτογράφος Ζε Αρ , δημιουργούν ένα συγκινητικό ντοκιμαντέρ, διασχίζοντας την επαρχία της Γαλλίας με ένα φορτηγάκι φωτογραφικό θάλαμο. Στο ταξίδι τους συναντούν ανθρώπους και τόπους και αναρτούν τις γιγάντιες φωτογραφίες που προκύπτουν σε δημόσιους χώρους, επεμβαίνοντας με την ξεχωριστή αισθητική τους στο τοπίο.Η ακούραστη καλλιτέχνις σε συνδυασμό με τον νεαρό φωτογράφο, καταφέρνουν με αυτή την επέμβαση να μας παρασύρουν σ΄ένα κόσμο γεμάτο τέχνη και συναισθήματα και να παρατηρήσουμε τις αντιδράσεις ανθρώπων διαφορετικών ηλικιών και νοοτροπίας,  κάνοντας αυτό το ντοκιμαντέρ εξαιρετικά ενδιαφέρον.Με αφετηρία την καρδιά και βάση τον αυτοσχεδιασμό η Ανιές Βαρντά βάζει την υπογραφή της σε αυτό το-Υποψήφιο για Όσκαρ καλύτερου ντοκιμαντέρ- φιλμ. Οι ευχαριστίες άλλωστε που αποδίδει στην αρχή της ταινίας και όχι στο τέλος όπως συνηθίζεται, εκφράζουν ξεκάθαρα την συναισθηματική ματιά της σκηνοθέτιδος.

"Αυτό που μου αρέσει πιο πολύ απ' όλα στο σινεμά είναι οτι επιτρέπει σε ανθρώπους διαφορετικών γλωσσών και πολιτισμών να μοιράζονται εικόνες και ιδέες" Ανιές Βαρντά.

Ώρα έναρξης:20:30

 

Σχόλια άρθρου: 0