Πολιτισμός

22/11/18 11:12

τελ. ενημ.: 23/11/18 11:19

Ο Χιώτης μαέστρος Παντελής Κογιάμης Αρχιμουσικός στην Κρατική Ορχήστρα Αθηνών

Χιώτικη παρουσία θα έχει φέτος η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών αφού ο ταλαντούχος Χιώτης μαέστρος Παντελής Κογιάμης κατόρθωσε να διακριθεί στις ακροάσεις του περασμένου Μαρτίου και να διευθύνει τις συναυλίες της  της Χριστουγεννιάτικης περιοδέιας  της Κ.Ο.Α.

Ο Παντελής φοίτησε στα ωδεία του νησιού μας και υπήρξε τρομπετίστας της Φιλαρμονικής του Δήμου Χίου. Σπούδασε  Μουσικολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και παράλληλα ολοκλήρωσε τις σπουδές Πιάνου και Ανώτερων Θεωρητικών. Μαθήτευσε δίπλα στον Αρχιμουσικό Κάρολο Τρικολίδη στη Θεσσαλονίκη, πέρασε τις εισαγωγικές εξετάσεις για την τάξη της Διεύθυνσης Ορχήστρας του καθηγητή Uros Lajovic στο Πανεπιστήμιο Μουσικής και Παραστατικών Τεχνών της Βιέννης (Univeristät für Musik und darstellende Kunst Wien), όπου και ολοκλήρωσε τις σπουδές του με Άριστα και Διάκριση, διευθύνοντας την καταξιωμένη Ορχήστρα της Αυστριακής Ραδιοφωνίας στην περίφημη αίθουσα του Musikverein της Βιέννης. Έχει λάβει μέρος σε διεθνή σεμινάρια και διαγωνισμούς από τους οποίους έχει αποσπάσει βραβεία και διακρίσεις.

Ένα μικρό δείγμα της δουλειάς του που θα είναι στο πνεύμα των Χριστουγέννων θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι λάτρεις της συμφωνικής μουσικής στις 21 Δεκεμβρίου στο Καβούρι (ξενοδοχείο DIVANI APOLLON) καθώς και στις 23 Δεκεμβρίου στο Κερατσίνι στο πολιτιστικό κέντρο Αντώνης Σαμαράκης. 

Περισσότερες πληροφορίες για το έργο που θα παρουσιάσει στις 21 Δεκεμβρίου  μπορείτε να βρείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο:

https://www.koa.gr/gr

Δείτε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση