29.1.2019 14:03

Μια Χιώτικη πίτα αρωματισμένη με μαστίχα από το Σύλλογο Χίων Αχαΐας

 

Την Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου θα κόψει την πίτα του ο  Σύλλογος Χίων Νομού Αχαΐας «Η Αγία Μαρκέλλα» στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αχαΐας (Μιχαλακοπούλου 58, Πάτρα) στις 18:00 μ.μ.

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα του Συλλόγου μας θα ευλογήσει ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί ομιλία της Δρ. Ευαγγελίας Τσιμπρή, Νευρολόγου - Διευθύντριας ΕΣΥ της Πανεπιστημιακής Νευρολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών, με τίτλο: «Τα κρυστάλλινα δάκρυα της Χίου στο πέρασμα των χρόνων».

Επίσης, θα συμμετέχει φιλικά η Μπαντίνα του Δήμου Πατρέων, επενδύοντας μουσικά την εκδήλωση, ενώ δε θα λείψουν και τα χιώτικα κεράσματα!

Ο Σύλλογος Χίων Νομού Αχαΐας «Η Αγία Μαρκέλλα» ιδρύθηκε το έτος 2000 από Χιώτες της Αχαΐας, ώστε τα μέλη του με εκδηλώσεις και δράσεις οργανωμένα να γιορτάζουν και να τιμούν επετείους σχετικές με τη Χίο, να διατηρούν τους δεσμούς τους με αυτήν, να προωθούν τη σύσφιξη των μεταξύ τους σχέσεων αλλά και να γνωρίσουν την ιστορία της, τα δημιουργήματα των κατοίκων της, την πολιτιστική της παράδοση και να συνειδητοποιήσουν την ιστορική της εξέλιξη και συνέχεια.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ