27.8.2019 9:46

Μία ανθρώπινη αλυσίδα με πάνω από 350 χορευτές θα «αγκαλιάσει» το λιμάνι της Χίου

Ξεπέρασαν κάθε προσδοκία οι εγγραφές στο 5ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών

Ο Σύλλογος Διατήρησης Πολιτιστικής Κληρονομιάς  «Χίοι Εν Χορώ»  διοργανώνει για 5η  χρονιά  το Φεστιβάλ Παραδοσιακών χορών στο νησί της Μαστίχας στις 28 και 29 Αυγούστου, στήνοντας για ακόμη μία χρονιά τον μεγαλύτερο συρτό του Αιγαίου. 

Η γιορτή αυτή παρουσιάζει  τις ομορφιές  της Μυροβόλου Χίου και φέρνει  κοντά στην παράδοση του νησιού μας,  όλους τους  συμμετέχοντες,   μέσα από δράσεις και δρώμενα που θα γίνονται αποκλειστικά  για αυτούς.  Το 5ο Φεστιβάλ χορού στο νησί της μαστίχας θα δώσει  μέρος των εσόδων του,  για την κάλυψη των αναγκών του Συλλόγου Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας.

 Φέτος οι συμμετοχές ξεπέρασαν κάθε προσδοκία με τον αριθμό τους να φτάνει τις 340.

Μια ανθρώπινη λοιπόν αλυσίδα με πάνω από 340 χορευτές θα αγκαλιάσει το λιμάνι της Χίου το οποίο εκείνο το απόγευμα θα γεμίσει από χρώματα, χαμογελαστά πρόσωπα,  χορό και παραδοσιακές ενδυμασίες .

Μετά το τέλος της χορευτικής παρέλασης, που θα διεξαχθεί στο λιμάνιθα ακολουθήσουν χορευτικές εκδηλώσεις στο Ανοικτό Θέατρο του  Καστρομηνά, καθώς θα υπάρχει πούλμαν έξω από το Δημαρχείο Χίου όπου θα μεταφέρει τους ενδιαφερόμενους και στη συνέχεια θα τους επιστρέψει εντελώς δωρεάν και τις δύο ημέρες διεξαγωγής του.

Στα πλαίσια διεξαγωγής του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί ανοικτό Σεμινάριο χορού για όλους τους πολιτιστικούς Συλλόγους της Χίου . Συγκεκριμένα την Παρασκευή  30 Αυγούστου στις 18:00  στον αύλειο χώρο του ξενοδοχείου ERYTHA ο Περικλής Διαμαντής,  θα πραγματοποιήσει σεμινάριο με θέμα χορούς του Ικονίου και της Κιουτάχειας  της Μικράς Ασίας.  

 

 

 

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ