14.6.2024 14:18

Γιάννης Αμέντας - «Φέτος ο πολιτισμός πάει παντού» (Video)

Το φετινό καλοκαίρι υπόσχεται να είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά πολιτιστικά καλοκαίρια που έχει δει η Χίος, σύμφωνα με τις σημερινές δηλώσεις του Αντιδημάρχου Πολιτισμού, Γιάννη Αμέντα.

«Από την ημέρα ανάληψης των καθηκόντων μας, προσπαθήσαμε να μείνουμε πιστοί στις προεκλογικές μας δεσμεύσεις στην προσπάθειά μας για αναβάθμιση του πολιτιστικού γίγνεσθαι του νησιού μας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αμέντας. Η επιδίωξη ήταν να μπορέσουν όλοι οι δημότες να συμμετέχουν και να απολαμβάνουν πολιτιστικές εκδηλώσεις, στηρίζοντας παράλληλα εκδηλώσεις που γεννήθηκαν στη Χίο και έχουν εξωστρέφεια, αφήνοντας θετικό αποτύπωμα στην κοινωνία.

Ο Αντιδήμαρχος υπογράμμισε την προσπάθεια για έναν προγραμματισμό από νωρίς, δουλεύοντας πολλές ώρες για την οργάνωση και συντονισμό των εκδηλώσεων σε όλο το νησί. «Προσπαθήσαμε να συντονίσουμε τις εκδηλώσεις σε όλο το νησί και ταυτόχρονα να διαπραγματευτούμε ώστε να έχουμε μικρότερες δαπάνες λόγω της οικονομικής στενότητας», ανέφερε, τονίζοντας τη σημαντική συνεισφορά των πολιτιστικών συλλόγων και των Χιωτών καλλιτεχνών.

Ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα, σύμφωνα με τον κ. Αμέντα, είναι η πολιτιστική αναγέννηση των χωριών και η αποκέντρωση του πολιτισμού. «Φέτος ο πολιτισμός πάει παντού», δήλωσε, προσθέτοντας ότι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν από τη Βολισσό μέχρι τα Καρδάμυλα. Δύο από τα μεγαλύτερα γεγονότα είναι η συναυλία της Νατάσας Μποφίλιου στην παραλία της Λήμνου και η παράσταση «Όρνιθες» του Αριστοφάνη στο ανοιχτό θέατρο Καρδαμύλων.

Το πρόγραμμα του καλοκαιριού περιλαμβάνει 14 συναυλίες από μεγάλα ονόματα του ελληνικού πενταγράμμου, θεατρικές παραστάσεις, κινηματογραφικές προβολές σε παραλίες και χωριά, παιδικά θέατρα και εκθέσεις τέχνης. Μερικοί από τους καλλιτέχνες που θα φιλοξενηθούν είναι ο Μιχάλης Χατζηγιάννης, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου και η Μαρίνα Σάττι, ενώ η παρουσία του μεγάλου Χιώτη τραγουδιστή Παντελή Θαλασσινού θα είναι ξεχωριστή.

Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις δεν περιορίζονται μόνο στο καλοκαίρι. Ο κ. Αμέντας υπογράμμισε τη σημασία της πολιτιστικής δραστηριότητας καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, αναφέροντας ήδη τον προγραμματισμό για το 2024-2025. Η Εθνική Λυρική Σκηνή, το Εθνικό Θέατρο και άλλοι σημαντικοί φορείς έχουν δεσμευτεί για την υποστήριξη των δράσεων στη Χίο.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ