28.1.2018 22:38

Επέβαλε σημαντικές καινοτομίες

Συνεχίστηκε χτες και ολοκληρώθηκε σήμερα  η 4η Συνάντηση Χορωδιών Χίου με γενικό  τίτλο «τραγουδάμε μαζί», που επέβαλλε σημαντικές καινοτομίες στο θεσμό των Συναντήσεων των χορωδιών της Χίου, όπως γράψαμε και μετά το τέλος της πρώτης μέρας της εκδήλωσης .

Σαββάτο

Το Σαββάτο τραγούδησαν οι χορωδίες των  πολιτιστικών Συλλόγων Λαγκάδας «Η Κυδιάντα», Καλλιμασσιάς «Πρόοδος», Βαρβασίου «Ο Φάρος», Λιβαδίων «Γ. Βούρος», Μικρασιατών Σάμου, Karsiyaka  Seskem Korosu  Σμύρνης Τουρκίας, Φ.Ο.Β, Μ.Ε.Ο.Θ. και η χορωδία του Εθνικού Ωδείου Χίου.

Υποδοχή

Ιδιαίτερα θερμή ήταν η υποδοχή των χορωδιών της Ένωσης Μικρασιατών Σάμου και της Karsiyaka Seskem Korosu  Σμύρνης Τουρκίας.

Παρουσίες

Ιδιαίτερα εντυπωσιακές οι παρουσίες του Χρήστου Γκαραγκάνη, που έπαιξε φυσαρμόνικα με το Μ.Ε.Ο.Θ  και της Κωνσταντίνας Ασβεστά που έπαιξε ούτι με την Ένωση Μικρασιατών Σάμου.

Κυριακή

 Σήμερα τραγούδησαν οι χορωδίες του Λέοντα Αλλάτιου, του Δήμου Οινουσσών και οι «Οδοιπόροι» Οινουσσών, Νενήτων «Η Βοκαριά», του Φ.Ο. Καρδαμύλων, των «Χίων εν χορώ», «Ηχοχρώματα» Λαγκάδας, η Χορωδία Χίου και η χορωδία του οργανωτή Πολιτιστικού Συλλόγου της Συκιάδας.

 Απονομές

Απονεμήθηκαν αναμνηστικά δώρα και τιμήθηκε η Ελευθερία Λυκοπάντη για την προσφορά της στη χορωδιακή μουσική.

Θρίαμβος

 Ήταν το θριαμβευτικό τέλος ενός τριημέρου που πιστοποίησε ότι η Συνάντηση που εμπνεύστηκε και υλοποίησε το 2014 ο ΜΕΟΘ γιγαντώνεται.

Φέτος προστέθηκαν η θεματική που αφορά τη θάλασσα με γενικό τίτλο «Θάλασσα και Τέχνες», η επιμήκυνση της χρονικής διάρκειας των ημερών, η συμμετοχή μαθητικών χορωδιών, η συμμετοχή χορωδιών εκτός Χίου από τη Σάμο και το Κορδελιό της Σμύρνης και η συμμετοχή της Γιάννας Φαφαλιού.

Στις καινοτομίες μπορούμε να προσθέσουμε και το ότι τραγούδησε στη σκηνή του Ομηρείου και η Οργανωτική Επιτροπή.

 

4η Συνάντηση Χορωδιών Χίου με διοργάνωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Συκιάδας.

Δημοσιεύτηκε από Εφημερίδα Πολίτης στις Κυριακή, 28 Ιανουαρίου 2018

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ