7.9.2017 10:20

ΒΙΝΤΕΟ- Ο μεγαλύτερος συρτός του Αιγαίου στήθηκε στο λιμάνι της Χίου

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΑΡΜΑΓΕΔΩΝΑΣ το 3ο Φεστιβάλ Χορών στο νησί της Μαστίχας

Το θερμότατο χειροκρότημα του κόσμου ήταν η αμοιβή των χορευτών, των μελών και των διοικήσεων των συλλόγων που χάρισαν υπέροχες εικόνες και ακούσματα σε όσους τους χάρηκαν στην φοβερά ατμοσφαιρική παρέλαση τους στο λιμάνι και στο ρεσιτάλ παραδοσιακών χορών στο θέατρο Καστρομηνά, στα πλαίσια της πρώτης μέρας του  3ου Φεστιβάλ Χορών στο νησί της Μαστίχας από τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Χίοι εν Χορώ», το οποίο ολοκληρώνεται σήμερα.

Η πολυήμερη κούραση των στελεχών του συλλόγου « Χίοι εν χορώ» αποζημιώθηκε με την καλύτερο τρόπο. Ταυτόχρονα πέτυχε και η κοινωνική πλευρά της εκδήλωσης, αφού γέμισε ο κουμπαράς που διακινήθηκε στις κερκίδες του θεάτρου Καστρομηνά.

Τα έσοδα του φεστιβάλ θα διατεθούν για την κάλυψη ζωτικών αναγκών της Παιδιατρικής κλινικής του Σκυλίτσειου νοσοκομείου και του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του Ειδικού Νηπιαγωγείου και Δημοτικού σχολείου Χίου.

Η ιατρός της Παιδιατρικής κλινικής Ελένη Πιτίδη ευχαρίστησε από μικροφώνου τους οργανωτές και τους θεατές και παρουσίασε περιληπτικά την προσφορά και τις ανάγκες του οργανισμού, από το 2008 που λειτουργεί.

«Το φεστιβάλ ενώνει όλη τους πολιτιστικούς συλλόγους που συμμετέχουν, όλη την Ελλάδα και αναδεικνύει τον πολιτιστικό και λαογραφικό πλούτο του νησιού μας», όπως τόνισαν από το βήμα του θεάτρου οι παρουσιαστές Ρένα Δαμίγου και Στέλιος Απόδιακος.  

Οι δράσεις

Ο… πολιτιστικός Αλμαγεδώνας άρχισε την Τετάρτη με την υποδοχή των ξένων συλλόγων την Τετάρτη με τις επισκέψεις στη Νέα Μονή, στην ποτοποιία Στουπάκη στο Δαφνώνα και στη Βέσσα. Ακολούθησαν το απόγευμα η εκπληκτική παρέλαση στην προκυμαία και ολοκληρώθηκε με τους χορούς και τα  τραγούδια στο θέατρο Καστρομηνά.

 Την πρώτη μέρα χόρεψαν περισσότεροι από 200 χορευτές.

Ερωτηματολόγιο

Στα πλαίσια των καινοτομιών που  θεσμοθετεί η διοίκηση του οργανωτή συλλόγου για την  καλύτερη οργάνωση του φεστιβάλ, διανεμήθηκε στους φιλοξενούμενους ερωτηματολόγιο στο οποίο έχουν κληθεί να απαντήσουν γραπτώς με θέμα «τι σας άρεσε, τι να καταργήσουμε, τι να προσθέσουμε».

Οι συμμετοχές

Στο φεστιβάλ δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό 12 σύλλογοι από τη Χίο, την υπόλοιπη Ελλάδα και την Κύπρο. Συμμετέχουν η «Χορευτική ομάδα Ένωσης Αστυνομικών Χίου, οι πολιτιστικοί σύλλογοι Πυργίου, Συκιάδας, Θρακών και Μακεδόνων Χίου, το νεοϊδρυθέν παράρτημα Χίου του συλλόγου «Κιβωτός του Γένους», οι «Χίοι εν χορώ», η «Απάμεια» Νέων Μουδανιών Χαλκιδικής, οι «Ονειροκρήτες» Κρήτης, ο «Σύλλογος γυναικών Αλιβερίου Εύβοιας», τα Ποταμούδια  Καβάλας, η Υδρούσα Άνδρου και το Σωματείο Δημοσίων Υπαλλήλων Κύπρου.

Το πρόγραμμα

Το διαδραστικό πρόγραμμα ξεκίνησε με  . εκδρομές, ξεναγήσεις, σεμινάρια χορών, βουτιές στα καταγάλανα νερά μας, εξοικείωση για τους συμμετέχοντες ενημέρωση για τη μοναδική διαδικασία παραγωγής της μαστίχας και τη  Χιώτικη γευσιγνωσία. Ολοκληρώνεται σήμερα με επισκέψεις στο Αργέντικο, στο Citrus, στη βιβλιοθήκη Κοραής», πρωινή  παρέλαση στην Απλωταριά και επισκέψεις στο εμπορικό και ιστορικό κέντρο.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ