Πολιτισμός

28/11/18 18:04

τελ. ενημ.: 28/11/18 18:05

6 εκ. ευρώ για έργα πολιτισμού στα νησιά του Βορείου Αιγαίου

Η  περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Χριστιάνα Καλογήρου, υπέγραψε δύο προσκλήσεις για την υποβολή προτάσεων έργων που αφορούν σε μνημεία, αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία, πολιτιστικά δίκτυα. Ο συνολικός προϋπολογισμός της πρόσκλησης ανέρχεται σε 4 εκατομμύρια ευρώ και η πρόσκληση αφορά όλα τα νησιά της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου. Η ημερομηνία λήξης της υποβολής των προτάσεων είναι η 1η Φεβρουαρίου 2019.

Τα υπόλοιπα 2 εκ. ευρώ αφορούν τα μικρά νησιά ΟΧΕ της Περιφέρειας, συμπεριλαμβανομένων Οινουσσών και Ψαρών, για την ίδια ακριβώς χρήση, με καθορισμένη ημερομηνία λήξης των προτάσεων την 1η Μαρτίου 2019.

Δικαιούχος και των δύο προσκλήσεων είναι το Υπουργείο Πολιτισμού.

Στόχος είναι η ενίσχυση υποδομών και έργων τόσο για τα Κάστρα των νησιών, όσο και εκείνων που συνεισφέρουν στην αναβάθμιση του πολιτιστικού αποθέματος των νησιών του Βορείου Αιγαίου.

«Οι δύο αυτές προσκλήσεις που έχουν συνολικό προϋπολογισμό 6 εκατομμύρια ευρώ, δίνουν τη δυνατότητα να γίνουν και άλλα έργα πολιτισμού στα νησιά μας με χρηματοδότηση από ευρωπαϊκούς πόρους. Τα έργα αυτά αναμφισβήτητα θα αποτελέσουν πόλους έλξης επισκεπτών και τουριστών, συμβάλλοντας στη γενικότερη αναπτυξιακή προσπάθεια που κάνουμε για να βελτιώσουμε τη ζωή των κατοίκων και το εισόδημά τους», δήλωσε η Χρ. Καλογήρου.

Σχόλια άρθρου: 0
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση