3.3.2021 17:20

Συμμαχία Αξιών: Ο Δήμος να αναλάβει μέτρα πρόληψης για τον Covid-19

Η Συμμαχία Αξιών με μια σειρά προτάσεων προς τον Δήμο Χίου, ζητά να αναλάβει με την σειρά του, το μερίδιο ευθύνης που το αναλογεί. Η έξαρση της πανδημίας το τελευταίο διάστημα θέτει έντονους προβληματισμούς στον επικεφαλής της παράταξης «Συμμαχία Αξιών», Κ. Τριαντάφυλλο.

Σε δηλώσεις του σε τοπικά Μ.Μ.Ε. επεσήμανε την σημασία της ατομικής ευθύνης, πέραν της ευθύνης που φέρει ο Δήμος. Ο αυτοπεριορισμός και η τήρηση των μέτρων υγιεινής θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό την πορεία της έξαρσης.

Η κριτική που άσκησε στον Δήμο η «Συμμαχία Αξιών», είναι ότι θα έπρεπε να είχε λάβει περισσότερα μέτρα. Συγκεκριμένα κάλεσε τον Δήμο να προμηθευτεί συνολικά 10.000 «rapid test» προκειμένου οι δημότες να μην συνωστίζονται σε ουρές στην κεντρική πλατεία της Χίου.

«Το απόθεμα αυτό θα μπορεί να το χρησιμοποιήσει οποιαδήποτε στιγμή σε κάποια υπηρεσία η σχολική μονάδα» δήλωσε.

Στα πλαίσια διενέργειας των «rapid test» έχει σημασία να συγκροτηθεί και μια ομάδα κρούσης, η οποία θα είναι σε ετοιμότητα όταν θα εμφανίζονται κρούσματα στο νησί. Μεταξύ άλλων ο κ. Τριαντάφυλλος θέλησε να τονίσει την σημασία που έχει να διενεργούνται τακτικά απολυμάνσεις σε εβδομαδιαία βάση. Τα σχολεία, τα γήπεδα, οι κοινόχρηστοι χώροι αλλά και τα δημοτικά κτίρια θα χρειαστεί να εφοδιαστούν με αυτόματους διανεμητές αντισηπτικού.

Παράλληλα ζητά από τον Δήμο να θωρακίσει την υγεία των εργαζομένων στο τμήμα της καθαριότητας, χορηγώντας τους με υγειονομικό υλικό, όπως μάσκες, γάντια, μαντιλάκια.

Η θωράκιση του Γηροκομείου της Χίου οφείλει να συνεχίζει να υφίστανται με την συνεισφορά του Δήμου Χίου.

Τέλος ο κ. Τριαντάφυλλος κάλεσε να στηρίξει ο Δήμος τους ηλικιωμένους που βιώνουν την απομόνωση, με την δημιουργία μιας γραμμής επικοινωνίας για ψυχολογική υποστήριξη.

"Ψεύδεται ο συνδυασμός Τριαντάφυλλου"

Άμεση υπήρξε η απάντηση από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής που σε ανακοίνωσή της κατηγορεί τον συνδυασμό Τριαντάφυλλου για ψέματα, λέγοντας:

Για πολλοστή φορά, δημοσιεύτηκαν ανακοινώσεις που είτε έχουν στόχο τη διασπορά ψευδών ειδήσεων είτε φανερώνουν ότι ο κ. Τριαντάφυλλος και η παράταξή του είναι ανενημέρωτοι για τις ενέργειες που γίνονται από το Δήμο Χίου για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης  στο νησί, χρησιμοποιώντας λεκτικά πυροτεχνήματα άνευ ουσίας.

Ειδικότερα, επισημαίνεται ότι έχουν γίνει εντατικές απολυμάνσεις στις σχολικές μονάδες του νησιού μας σύμφωνα με όσα έχει υποδείξει ο ΕΟΔΥ καθώς, επίσης, και σε σχολεία που εμφανίστηκαν κρούσματα COVID-19 στον μαθητικό και εκπαιδευτικό πληθυσμό.

Σε αυτή τη βάση, λοιπόν, θα θέλαμε εγγράφως να ενημερωθούμε αναφορικά με τις καταγγελίες που επικαλείται ο κ. Τριαντάφυλλος και ειδικότερα να γίνει αναφορά των σχολείων που δεν απολυμάνθηκαν κατόπιν δικού τους αιτήματος προς τον Δήμο.

Ακολούθως, επισημαίνεται -ακόμη μία φορά- ότι από την αρχή της σχολικής χρονιάς έχουν διανεμηθεί 30.000 προστατευτικές μάσκες σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, διαδικασία που ολοκληρώθηκε σε δύο φάσεις.

Όσο δε για τα αντισηπτικά, τονίζεται ότι ήδη έχουν δοθεί επαρκείς ποσότητες σε όλες τις σχολικές μονάδες σε δύο φάσεις, ενώ η διαδικασία συνεχίζεται ώστε να μην υπάρχουν ελλείψεις.

Τέλος, αξίζει να υπενθυμίσουμε στη Συμμαχία Αξιών ότι οι δημότες μας σε τακτά χρονικά διαστήματα με δελτία τύπου και με ευθύνη της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού γνωρίζουν ότι λειτουργούν ειδικές τηλεφωνικές γραμμές που προσφέρουν ψυχολογική υποστήριξη σε συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη (τηλέφωνα: 2271350053 και 2271350057).  Επίσης , παρόλο που έχει γίνει εκτενής αναφορά, επαναλαμβάνουμε ότι από τον μήνα Νοέμβριο υπάρχει το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι Plusτο οποίο παρέχει υπηρεσίες προς όλους τους πολίτες του νησιού (τηλέφωνο επικοινωνίας:, 2271350056,  2271350058) καθώςκαι η Συμβουλευτική Γυναικών (2271350040 και 2271350075).

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ