2.3.2021 15:04

Προτάσεις ΣυμμαΧίας Αξιών για την αντιμετώπιση της πανδημίας στο νησί μας

Δέκα μέρες μετά την Οικονομική Επιτροπή στην οποία η ΣυμμαΧία Αξιών έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου στη Δημοτική Αρχή για την κατασπατάληση των διαθέσιμων κονδυλίων που ενώ προορίζονταν για την αγορά υγειονομικού υλικού για τον Covid19 κατευθύνθηκαν σε άσχετες προσλήψεις προσωπικού, δυστυχώς επιβεβαιωνόμαστε από τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ. Δεκαέξι κρούσματα χτες και πρωτοφανείς εικόνες συνωστισμού στην πλατεία Βουνακίου από δημότες μας προκειμένου να προβούν σε έλεγχο ανίχνευσης αντιγόνου του ιού SARS-CoV-2 από κλιμάκια του ΕΟΔΥ. 

Το μεγαλύτερο ποσοστό των πολιτών ήταν από την εκπαιδευτική κοινότητα του νησιού μας. Με γνώμονα λοιπόν την εξέλιξη της πανδημίας στα σχολεία και προσπαθώντας να αμβλύνουμε την ανησυχία των γονέων που δικαιολογημένα αγωνιούν, η Συμμαχία Αξιών προτείνει την άμεση προμήθεια από τον Δήμο Χίου, δια μέσω των Σχολικών Επιτροπών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τουλάχιστον 10.000 rapid test έτσι ώστε να ελεγχθούν μαζικά εκπαιδευτικό προσωπικό, μαθητές, αλλά και βοηθητικό προσωπικό των σχολείων της Χίου, καθώς και δημότες που ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες, όπως άλλωστε έγινε και σε άλλους δήμους της χώρας μας. 

Επιπρόσθετα προτείνουμε τα αυτονόητα

  1. Να υπάρχει τουλάχιστον εβδομαδιαία απολύμανση όλων των σχολικών και δημοτικών κτιρίων, καθώς υπάρχουν καταγγελίες ότι πολλά σχολεία του νησιού δεν έχουν απολυμανθεί από τον Σεπτέμβριο. 

  2. Προμήθεια και εγκατάσταση αυτόματων διανεμητών αντισηπτικού σε όλες τις σχολικές τάξεις και σταθμών αντισηπτικού σε όλες τις σχολικές εισόδους και εξόδους, καθώς και στους πολυσύχναστους κοινοχρήστους χώρους και τα δημοτικά κτίρια. 

  3. Δωρεάν χορήγηση μασκών, υγρού αντισηπτικού και αντισηπτικών μαντηλιών στους δημότες δικαιούχους του κοινωνικού παντοπωλείου και τις ευάλωτες ομάδες. 

  4. Υγειονομική θωράκιση του Γηροκομείου της Χίου με παροχή κάθε απαραίτητης ανάγκης και τακτική διενέργεια rapid test. 

  5. Δημιουργία γραμμής υποστήριξης των καθημερινών αναγκών και ψυχολογικής υποστήριξης των ηλικιωμένων συμπολιτών μας που βιώνουν την μοναξιά της απομόνωσης από φίλους και συγγενείς. 

  6. Απολύμανση όλων των δημοτικών κτιρίων και των δημοτικών κοινοχρήστων χώρων σε εβδομαδιαία βάση. 

  7. Δημιουργία ομάδας αντιμετώπισης του COVID 19 από ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς και τις υπηρεσίες. 

  8. Σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ τα τεστ να πραγματοποιούνται στις κατά τόπους σχολικές μονάδες, υπηρεσίες και επιχειρήσεις όταν παρατηρούνται κρούσματα, έτσι ώστε να αποφεύγονται εικόνες συνωστισμού και ταλαιπωρίας όπως σήμερα. 

Ελπίζουμε η Δημοτική διοίκηση να έχει επιτέλους αντιληφθεί τη σοβαρότητα της κατάστασης και να αντιδράσει άμεσα και με ταχύτητα αυτή τη φορά (και όχι σαν την περίπτωση των tablets που ακόμα δεν έχουν φτάσει στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης), για να διασφαλίσει την ασφάλεια των δημοτών και κυρίως των μαθητών, των εκπαιδευτικών, των λοιπών εργαζομένων στα σχολεία καθώς και των οικογενειών όλων των ανωτέρω ομάδων. 

Η χρηματοδότηση όλων των ανωτέρω δράσεων είναι δυνατόν να πραγματοποιηθεί αποκλειστικά από τα χρήματα που ο Δήμος Χίου έχει λάβει από τα αρμόδια Υπουργεία για την αντιμετώπιση της πανδημίας του COVID 19. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ