6.4.2023 14:16

Στο Πρωτοδικείο Χίου μετακομίζει το Δημοτικό Συμβούλιο Χίου;

Τον σχεδιασμό του Δήμου Χίου, για τη δημιουργία νέας σύγχρονης αίθουσας συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου, στο κτίριο όπου σήμερα στεγάζεται το Πρωτοδικείο Χίου, αποκάλυψε μέσα από δηλώσεις του ο Βουλευτής Χίου Νότης Μηταράκης, κατά τη διάρκεια δηλώσεών του στο υπό κατασκευή νέο Δικαστικό Μέγαρο του νησιού στον Περιφερειακό της πόλης.

Αναλυτικά ο κ. Μηταράκης ανέφερε:

Να πω πάντως, ένα έργο πρέπει τώρα να σχεδιάσει ο δήμος Χίου και είναι σημαντικό έργο για το 2024, είναι ότι το παλιό Πρωτοδικείο, το οποίο ανακαινίστηκε με δαπάνες του Υπουργείου Δικαιοσύνης, αυτό όπως ξέρετε ανήκει στο δήμο. Ο σχεδιασμός λοιπόν είναι να πάει εκεί η αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου και να αποκτήσουμε έναν αξιοπρεπή χώρο για να συνεδριάζει το ανώτατο όργανο του δήμου. Νομίζω είναι σημαντικό ο Δήμος τώρα να ξεκινήσει τις διαδικασίες σχεδιασμού, μελέτης, προκήρυξης, ώστε όταν δοθεί το κτήριο μέσα στο 2024 στο δήμο να είναι έτοιμες οι πρόωρες εργασίες ώστε να μπορεί σύντομα μέσα στο 2024 ή έστω αρχές του 2025 να γίνει και η μετακόμιση του ΔΣ. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ