23.12.2020 10:57

ΠΟΕΔΗΝ: Η Κυβέρνηση αρνείται να δώσει το δώρο Χριστουγέννων στους μαχητές της πρώτης γραμμής

Οι πολεμιστές της πρώτης γραμμής του υγειονομικού πολέμου με 15 συναδέλφους νεκρούς από κορωνοϊό, με 13 συναδέλφους διασωληνωμένους στις ΜΕΘ, και δεκάδες νοσηλευόμενους σε κλινικές κορωνοϊού εισπράττουν μόνο χειροκροτήματα, αισθήματα συμπάθειας και ότι άλλο ανέξοδο. Τι άλλο πρέπει να συμβεί για να ενταχθούμε στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα;

Αρνούνται πεισματικά να μας χορηγήσουν δώρο Χριστουγέννων παρ’ ότι άφησαν να εννοηθεί ότι ξεκλείδωσε το Δώρο των Υγειονομικών και Προνοιακών υπαλλήλων.

Όμως το Δώρο που αρνούνται σε εμάς το χορηγούν σε εργαζόμενους άλλων Οργανισμών. Ασφαλώς και όλοι οι εργαζόμενοι θα πρέπει να αμείβονται για τις υπηρεσίες που προσφέρουν στη καταπολέμηση της πανδημίας. Πόσο μάλλον όταν καθημερινά είναι εκτεθειμένοι στον ιό. Δεν δικαιολογείται όμως να αποκλείονται οι υγειονομικοί και προνοιακοί υπάλληλοι.

Όπως έχουν ανασταλεί οι κανονικές άδειες εργαζομένων σε άλλους Οργανισμούς έτσι και οι κανονικές των υγειονομικών έχουν ανασταλεί από το πρώτο κύμα της πανδημίας. Επίσης από τον Οκτώβριο είμαστε σε επιφυλακή και ανεστάλησαν εκ νέου οι κανονικές άδειες. Κανείς δεν γνωρίζει πότε θα αρθεί η απαγόρευση με δεδομένο ότι η υγειονομική κρίση συνεχίζεται.

Ο κάθε υγειονομικός πριν την πανδημία είχε αρκετά χρωστούμενα ρεπό. Στο τέλος της πανδημίας θα ανέλθουν σε πολύ περισσότερα. Βρισκόμαστε νυχθημερόν στα Νοσοκομεία στην πρώτη γραμμή και η κυβέρνηση αδιαφορεί για τις αυτονόητες παροχές.

Τέτοια συμπεριφορά στους Υγειονομικούς και Προνοιακούς υπαλλήλους δεν αρμόζει. 

 

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε την διεύθυνση σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ