19.1.2021 13:30

Περίπλοκη νομικά η απόφαση του Δικαστηρίου για τη ΒΙ.ΑΛ.

Εκτελεστή σε ένα μήνα η επιστροφή του ακινήτου στον Δήμο, υπό την προϋπόθεση ότι καμία πλευρά δεν θα ασκήσει έφεση

Στα γρανάζια της νομοθεσίας περιπλέκεται προς το παρόν το θέμα της επιστροφής του ακινήτου της ΒΙ.ΑΛ. και της έκτασης περιμετρικά από αυτή, από το Υπουργείο Μετανάστευσης στον Δήμο Χίου, σύμφωνα με την πρόσφατη απόφαση του Πρωτοδικείου Χίου.

Και αυτό γιατί όπως εξήγησε ο πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής Κωνσταντίνος Βεργίνας, η απόφαση έχει δύο σκέλη. Το πρώτο αφορά στην επιστροφή του ακινήτου στον Δήμο Χίου, για το οποίο δικαιώθηκε ο Δήμος ενώ το δεύτερο αφορά σε χρηματική απαίτηση ύψους 1,5 εκ. ευρώ του Δήμου προς το Δημόσιο για την παράνομη χρήση του χώρου, η οποία όμως απορρίφθηκε.

Στην παρούσα φάση, η Οικονομική Επιτροπή αποφάσισε να επιδώσει την απόφαση άμεσα στο Ελληνικό Δημόσιο, χωρίς όμως να αποφασίσει αν θα ασκήσει έφεση αναφορικά με την απόρριψη του δικαστηρίου στο κομμάτι της χρηματικής αποζημίωσης.

Απαραίτητη προϋπόθεση για να καταστεί εκτελεστή η απόφαση για επιστροφή της ΒΙ.ΑΛ. στον Δήμο Χίου, εξήγησε ο κ. Βεργίνας, είναι ότι καμία από τις δύο πλευρές δεν θα ασκήσει έφεση. Δηλαδή ούτε το Υπουργείο για την επιστροφή του ακινήτου, ούτε όμως και ο Δήμος Χίου για την χρηματική απαίτηση που απορρίφθηκε.

Σε διαφορετική περίπτωση, είπε ο κ. Βεργίνας, η απόφαση για την επιστροφή της ΒΙ.ΑΛ. στον Δήμο, θα καταστεί εκτελεστή όποτε τελεσιδικήσει η απόφαση του Δικαστηρίου, κάτι που πρακτικά σημαίνει σε πάνω από ένα χρόνο.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ