22.3.2022 10:21

Ο Ηρακλής Μοσκώφ εκπρόσωπος της Κυβέρνησης στη Χίο την 25η Μαρτίου

Ο Ειδικός Γραμματέας Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, Ηρακλής Μοσκώφ, θα εκπροσωπήσει, σύμφωνα με πληροφορίες του «π» την Κυβέρνηση στις εορταστικές εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου στο νησί μας. 

Ποιος είναι ο Ηρακλής Μοσκώφ

Ο Ηρακλής Μοσκώφ σπούδασε Κοινωνιολογία και Κοινωνική Ανθρωπολογία στο Λονδίνο και είναι Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας του London School of Economics, με εξειδίκευση στην πολιτική κουλτούρα της σύγχρονης Ελλάδας. Από το 2001 εργάζεται ως Εμπειρογνώμων Πρεσβευτής Σύμβουλος στο Υπουργείο Εξωτερικών σε θέματα Ανθρώπινης Ασφάλειας και Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Το 2013, κατά εφαρμογή σχετικής Οδηγίας της ΕΕ για την σύσταση εθνικών συντονιστικών μηχανισμών Καταπολέμησης της Εμπορίας Ανθρώπων, ορίστηκε Επικεφαλής του Γραφείου Εθνικού Εισηγητή για την Καταπολέμηση της Εμπορίας Ανθρώπων. Έκτοτε υλοποιεί τον σχεδιασμό και τον συντονισμό του Εθνικού Μηχανισμού Αναφοράς για την προστασία των θυμάτων Εμπορίας Ανθρώπων, του Εθνικού Σχεδίου Δράσης 2018 – 2022, καθώς και των “Δράσεων για την καταπολέμηση της Εμπορίας Ανθρώπων” του Υπουργείου Εξωτερικών, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού προγράμματος “Μεταρρύθμιση Δημόσιου Τομέα 2014-2020” του ΕΣΠΑ.

Ο Η.Μ. εκπροσωπεί την Ελλάδα στο Δίκτυο Εθνικών Συντονιστών της Ε.Ε, των Ηνωμένων Εθνών, του Συμβουλίου της Ευρώπης και του Οργανισμού για την Ασφάλεια και την Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ). Μεταξύ άλλων:

  •  Έχει εκλεγεί μέλος της Συντακτικής Επιτροπής του Συμβουλίου της Ευρώπης κατά της Εμπορίας Ανθρώπων με σκοπό την εργασιακή εκμετάλλευση.
  • Σχεδίασε και υλοποιεί μνημόνια συνεργασίας με διεθνείς οργανισμούς, όπως ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης και η UNICEF, με κοινωνικούς εταίρους όπως ο ΟΑΕΔ, αλλά και με φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, όπως οι Περιφέρειες Αττικής και Θεσσαλίας.
  •  Έχει διατελέσει εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών στο Εθνικό Συμβούλιο κατά του Ρατσισμού και της Μισαλλοδοξίας και στην Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου.
  •  Εισηγήθηκε την ίδρυση και συντονίζει από κοινού με την εκάστοτε Προεδρία, τις μηνιαίες εργασίες της κοινοβουλευτικής επιτροπής κατά της Εμπορίας & εκμετάλλευσης Ανθρώπων, ενώ προεδρεύει και της Επιτροπής του Υπουργείου Δικαιοσύνης με αντικείμενο την προστασία των θυμάτων Εμπορίας Ανθρώπων.
  •  Έχει επιλεγεί από το State Department των ΗΠΑ ως εθνικός εκπρόσωπος της Ελλάδας στο πρόγραμμα Young Leaders.

Τέλος, ο Ηρακλής Μοσκώφ έχει εργαστεί ως Διδάσκων στο Τμήμα Πολιτισμού και ΜΜΕ του Παντείου Πανεπιστημίου και στο αγγλόφωνο μεταπτυχιακό πρόγραμμα του ΕΚΠΑ “MSc in Media & Refugee/Migration flows”. Μελέτες του έχουν δημοσιευτεί, μεταξύ άλλων, από τον ΟΑΣΕ, το ΕΛΙΑΜΕΠ, το ίδρυμα Μαραγκοπούλου κ.α.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ