6.12.2021 9:53

Επίσκεψη Α. Μιχαηλίδη στην Κωνσταντινούπολη

Ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Ανδρέας Μιχαηλίδης, με την ιδιότητα του αναπληρωτή Γραμματέα της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (ΔΣΟ), πραγματοποίησε επίσκεψη στο Φανάρι με άλλα μέλη της ελληνικής αντιπροσωπείας. Σκοπός της επίσκεψης ήταν η συμμετοχή στις τιμητικές εκδηλώσεις για τα τριαντάχρονα της πατριαρχίας του Οικουμενικού Πατριάρχη Κ. Βαρθολομαίου. 

Κατά την συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο πατριαρχικό μέγαρο, τονίστηκε η σημαντική προσφορά του Πατριάρχη στα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν τον σύγχρονο κόσμο, όπως η κλιματική αλλαγή, οι ανισότητες, η επιδημική κρίση κ.α. Παράλληλα, επισημάνθηκε η συνεισφορά του στην προσέγγιση με άλλες ομόδοξες εκκλησίες, ενώ υπογραμμίστηκαν δύο μεγάλα και σημαντικά γεγονότα που χαρακτήρισαν την θητεία του ως Πατριάρχης: την μεγάλη Οικουμενική Σύνοδο της Κρήτης και την χορήγηση αυτοκεφαλίας στην Εκκλησία της Ουκρανίας. 

Στην αντιφώνησή του Ο κ. Βαρθολομαίος αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο που επιτελεί η ΔΣΟ σχετικά με τον διαθρησκειακό διάλογο, την συνεργασία μεταξύ του χριστιανικού κόσμου σε κοινοβουλευτικό επίπεδο, την προστασία των χριστιανικών πληθυσμών στη Μέση ανατολή κ.α. 

Η αντιπροσωπεία επισκέφτηκε την Θεολογική Σχολή της Χάλκης και είχε συνάντηση και συνομιλία με τον ηγούμενο της Μονής κ. Κασσιανό. Συζητήθηκε το μεγάλο θέμα της επαναλειτουργία της Σχολής, καθώς και το πρόγραμμα ανακαίνισής της. Στα πλαίσια του ταξιδιού, έγιναν επαφές με παράγοντες της ομογένειας, όπως με τον χιακής καταγωγής τέως εκπρόσωπο των μειονοτήτων στην Άγκυρα κ. Λάκη Βίγκα.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ