31.3.2021 12:55

Εγκρίνει τους περιβαλλοντικούς όρους για το Θόλος και προχωρά ακάθεκτη η Κυβέρνηση

Μηταράκης και Μητσοτάκης στήνουν σκηνικό σύγκρουσης στη Χίο αγνοώντας την τοπική κοινωνία

Δεν χρειάστηκε να περάσουν παρά μόνο 2 ημέρες από την ανακοίνωση της Ευρωπαίας Επιτρόπου Ίλβα Γιόχανσον ότι η Ευρώπη χρηματοδοτεί με 155 εκ. ευρώ τη δημιουργία νέας δομής σε Χίο και Λέσβο και το Υπουργείο Μετανάστευσης προχωρά ακάθεκτο στην έγκριση μέσω της Τεχνικής του Υπηρεσίας των περιβαλλοντικών όρων για τη δημιουργία νέας δομής στο Παχύ του Θόλους.

Σύμφωνα με έγγραφο που αναρτήθηκε στη «Διαύγεια» το πρωί της Τετάρτης, το νέο ΚΥΤ που θα επιχειρήσει να επιβάλει η κυβέρνηση στη Χίο, θα υπαχθεί σύμφωνα με τα δηλωθέντα στοιχεία του φορέα του έργου στον υποβληθέντα φάκελο, στις Πρότυπες Περιβαλλοντικές Δεσμεύσεις που περιγράφονται στην υπ΄αριθμ. 169905/2013 (Β’ 2035) κοινή απόφαση των Υπουργών Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής – Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων – Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη.

Μάλιστα στο συγκεκριμένο έγγραφο αναφέρεται ότι η κατασκευή του ανωτέρω έργου θα λάβει χώρα κατά παρέκκλιση κάθε γενικής ή ειδικής πολεοδομικής ή άλλης διάταξης.

Αρχείο PDF

ΨΑΗ246ΜΔΨΟ-Ζ8Ε

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ