29.3.2021 15:16

Ανακοίνωσε τετελεσμένα για τη Χίο η Γιόχανσον από… τη Μυτιλήνη

«Σήμερα υπογράψαμε απόφαση για επιπλέον 155 εκ. ευρώ για νέες δομές σε Λέσβο και Χίο», αποκάλυψε η Ευρωπαία Επίτροπος

Τετελεσμένες αποφάσεις για τη δημιουργία νέας δομής στη Χίο πέρα και ενάντια στη βούληση των τοπικών κοινωνιών ανακοίνωσε από τη Μυτιλήνη όπου βρέθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας η Ευρωπαία Επίτροπος Ίλβα Γιόχανσον.

Στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε σε ελληνικά και ξένα δίκτυα και παρουσία του Υπουργού Μετανάστευσης και Βουλευτή Χίου Νότη Μηταράκη, η κα. Γιόχανσον επιβεβαίωσε και τυπικά ότι η σημερινή της παρουσία σε Σάμο και Λέσβο, δεν είχε χαρακτήρα ενημέρωσης και συζήτησης με τις τοπικές κοινωνίες αλλά χαρακτήρα επιβολής των ευρωπαϊκών αποφάσεων και κάμψης των αντιδράσεων των τοπικών κοινωνιών που ολοένα και ενισχύονται μέρα με τη μέρα, τόσο ως προς το θέμα της δημιουργίας νέων δομών, όσο και ως προς το θέμα του νέου ευρωπαϊκού συμφώνου μετανάστευσης.

Σε αυτό το πλαίσιο η κα. Γιόχανσον αποκάλυψε ότι, μόλις σήμερα υπογράφτηκε απόφαση για επιπλέον πιστώσεις 155 εκ. ευρώ για νέες δομές σε Λέσβο και Χίο, παρά τις αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών αλλά και αιρετών των νησιών του Βορείου Αιγαίου.

Πηγή βίντεο: Stonisi.gr

Νέο σύμφωνο – νέες δομές αλλά με τη στάση της Τουρκίας μετέωρη

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχαν όσα ανέφερε η κα. Γιόχανσον για τη στάση της Τουρκίας, επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά ότι ο όποιος σχεδιασμός γίνεται χωρίς να έχει ξεκαθαριστεί η στάση της γείτονος, η οποία έχει αποχωρήσει μονομερώς από την κοινή δήλωση με την Ε.Ε..

Έτσι η κα. Γιόχανσον αρκέστηκε να δηλώσει, ότι η Τουρκία θα πρέπει να συνεχίσει να δέχεται στο έδαφός της παράνομους μετανάστες, των οποίων η αίτηση έχει απορριφθεί, χωρίς όμως να αναφέρει τον τρόπο με τον οποίο θα γίνει αυτό, αφού από τον περασμένο Μάρτιο μέχρι σήμερα η κοινή δήλωση μεταξύ Ε.Ε. και Τουρκίας παραμένει ουσιαστικά και τυπικά "νεκρή συμφωνία".

Η κα. Γιόχανσον, κατέληξε λέγοντας ότι τα νέα κέντρα θα πρέπει να κατασκευαστούν με ταχύτητα και να συνδυαστούν με ταχεία εξέταση των αιτήσεων ασύλου αλλά και ταχείες επιστροφές.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ