Πολιτική

5/1/20 18:00

τελ. ενημ.: 6/1/20 11:43

Αλλαγή πλεύσης από την κυβέρνηση που τώρα αναζητά άλλα σημεία εκτός του «15»

«Αγκαζέ» εμφάνιση Μηταράκη- Μπέλλα σε εκτάσεις μεταξύ «Γιαννάκι» και Βολισσού

Στην γραμμή που χάραξε στην πρόσφατη επίσκεψή του στη Χίο, ο υφυπουργός και ειδικός συντονιστής για το μεταναστευτικό Αλκιβιάδης Στεφανής, φαίνεται ότι κινείται πλέον ο Χιώτης Υφυπουργός Νότης Μηταράκης, καθώς όλα δείχνουν ότι μετά τις σφοδρές αντιδράσεις του Βροντάδου και την παρέμβαση του Μητροπολίτη Χίου Μάρκου υπάρχει υπαναχώρηση σε ότι αφορά στη δημιουργία δομής στο «15».

Αυτό τουλάχιστον μαρτυρά η επιτόπια αυτοψία του Χιώτη Κυβερνητικού Βουλευτή Νότη Μηταράκη, που συνοδευόμενος από τον Δασάρχη Κ. Μπέλλα και τον Διευθυντή του πολιτικού του γραφείου Φιλόδωρο Βιτέλλα, εξέτασαν διάφορες δημόσιες εκτάσεις κοντά στην περιοχή «Γιαννάκι» και προς Βολισσό, ώστε να διαπιστωθεί εάν τελικά μπορεί να ακυρωθεί η απόφαση για τη δημιουργία δομής στο «15».

Σε δηλώσεις του στον «π» ο Νότης Μηταράκης, σημείωσε ότι η απόφαση της κυβέρνησης είναι να μην έρθει σε ρήξη με τις τοπικές κοινωνίες, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι δεν θα προχωρήσει ο κυβερνητικός σχεδιασμός για το μεταναστευτικό και τη δημιουργία νέων δομών.

«Όπως εξήγησε και ο κ. Στεφανής προτεραιότητα της Κυβέρνησης είναι η σύμπλευση με τις τοπικές κοινωνίες. Έτσι εκτός από το «15» είμαστε σε φάση αναζήτησης κι άλλων δημόσιων εκτάσεων. Αυτό το οποίο ζητάμε εδώ και αρκετό καιρό είναι τουλάχιστον να μας υποδειχθεί ένα σημείο από την τοπική αυτοδιοίκηση για τη δημιουργία μίας τέτοιας δομής, ώστε και η κυβέρνηση να μπορεί να συνεχίσει τον σχεδιασμό της και η τοπική κοινωνία να μην ενοχληθεί», ανέφερε.

Υπενθυμίζεται ότι οι τελικές αποφάσεις αναμένεται να ανακοινωθούν την προσεχή Τετάρτη 8/1 κατά τη διάρκεια διυπουργικής σύσκεψης στην οποία θα συμμετέχουν οι Βουλευτές της Ν.Δ., ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης καθώς και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σχόλια άρθρου: 0