17.11.2014 10:57

Υποκριτικές οι δηλώσεις στελεχών της μείζονος μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίιου


        Συνιστούν μέγιστη υποκρισία η συμπεριφορά και οι δηλώσεις των εκπροσώπων της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου, στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου (κ.κ. Πολ. Λαμπρινούδη & Στ. Καμπούρη), αναφορικά με τη σύνταξη του σχεδίου προϋπολογισμού έτους 2015, περί δήθεν μείωσης των ποσών που αφορούν την ενίσχυση των απόρων συμπολιτών μας, όπως εκφράστηκαν στην προχθεσινή συνεδρίασή της.
        Οι παρουσιαζόμενοι σήμερα ως προστάτες –αλλά με λίαν όψιμο ενδιαφέρον– περί των απόρων είναι αυτοί που κατά το έτος 2014 δεν ενίσχυσαν οικονομικά κανέναν άπορο συμπολίτη μας, παρά το γεγονός ότι δεκάδες είχαν καταθέσει αιτήσεις και παρά το γεγονός ότι είχαν εγγράψει στον προϋπολογισμό του 2014 ποσό 16.000 Ευρώ για το σκοπό αυτό. Και όχι μόνο τούτο, αλλά σταδιακά το μείωσαν ! Δηλαδή ενώ πριν από 4 χρόνια δίνονταν περί τις 50.000 Ευρώ για τον σκοπό αυτό, το μείωσαν κατά το πρώτο ήμισυ της θητείας τους στις 25.000 Ευρώ για να καταλήξουν το έτος 2014 στις 16.000 Ευρώ. Οι κύριοι αυτοί έρχονται σήμερα να κάνουν κριτική στη νέα δημοτική Αρχή (μια δημοτική Αρχή δυόμιση μηνών !) διότι δεν ενέγραψε –λένε– μεγαλύτερο ποσό από το ποσό των 10.000 Ευρώ στον ίδιο Κωδικό Αριθμό Εξόδων του προϋπολογισμού.
        Έλεος πια ! Νισάφι ! Ακόμη δεν ξεκίνησε τη θητεία της η δημοτική Αρχή, ακόμη δεν γνωρίζουμε το ύψος των κάθε είδους οφειλών (εμφανών και αφανών εκ πρώτης όψεως) που μας κληροδότησε η προηγούμενη και οι ίδιοι άνθρωποι άρχισαν τον στείρο αντιπολιτευτικό τους λόγο για να πιστοποιήσουν την πολιτική τους ύπαρξη…
        Εμείς, όχι μόνο δεν μειώσαμε τα ποσά για τους εμπερίστατους συμπολίτες μας αλλά τα αυξήσαμε. Απόδειξη το γεγονός ότι η προηγούμενη δημοτική Αρχή είχε εγγράψει πίστωση ποσού 61.400 Ευρώ για την προμήθεια ειδών του κοινωνικού παντοπωλείου (αυτό που επί μήνες είχαν κλειστό και προσπαθούμε να ξανανοίξουμε σε 15-20 ημέρες) κι εμείς εισηγηθήκαμε αμέσως με την ανάληψη των καθηκόντων μας την εγγραφή πίστωσης ποσού 90.000 Ευρώ για το έτος 2015. Ποιος, λοιπόν, δίδει περισσότερα και ποιος λιγότερα μπορούν να το κατανοήσουν οι συμπολίτες μας.
        Εμείς αντιπαρερχόμαστε, κ.κ. Πολ. Λαμπρινούδη και Στ. Καμπούρη, τη στείρα αντιπολιτευτική σας τακτική, εξάλλου η πρώιμη εφαρμογή της έπεισε και τον πλέον αδαή πολίτη αυτού του τόπου για το ποιον των προθέσεών σας, και απαντούμε με έργα και πράξεις, όπως η δημιουργία εθελοντικών κύκλων-ολιγομελών ομάδων που συμπαρίστανται σε εμπερίστατους συμπολίτες μας και που ούτε καν είχε σκεφθεί να δημιουργήσει η δική σας δημοτική Αρχή στον τομέα της πρόνοιας, μιας και την ενδιέφεραν μόνο οι δράσεις που επέφεραν πολιτικά οφέλη την «ώρα της κάλπης». Ο κόσμος βλέπει, ακούει και αντιλαμβάνεται τι συμβαίνει, ακόμη και στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου με τις ατέρμονες επαναλαμβανόμενες τοποθετήσεις σας.
        Στον αντίποδα των στείρων λόγων, εμείς ενεργούμε παραγωγικά, ανθρώπινα, δημιουργικά, αθόρυβα, με αξιοπρέπεια και σεβασμό σ΄ εκείνους που μας έχουν ανάγκη και ζητούν τη βοήθειά μας καθημερινά. Άραγε, υπήρχε μέχρι πρότινος αιρετός στον τομέα της πρόνοιας να δέχεται καθημερινά τους δημότες και να ακούσει τα αιτήματα, τις ανάγκες και τα παράπονά τους ;
        Τέλος, οφείλουμε να ενημερώσουμε το χιακό κοινό ότι, η νέα δημοτική Αρχή όχι μόνο δεν μείωσε το συνολικό ποσό που αφορά τους χειμαζόμενους συμπολίτες μας αλλά το αύξησε.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ