27.2.2015 11:46

Το τρίγωνο και οι απώλειες

Πρέπει εμείς οι συνταξιούχοι Πλοίαρχοι και Μηχανικοί Ε.Ν με την εμπειρία μας στο επάγγελμα, να αντιμετωπίσουμε την υπάρχουσα κατάσταση, για μια ΟΡΘΗ ΛΥΣΗ.

Της θάλασσας ο χώρος είναι ένα τρίγωνο, με εκάστη πλευρά του με τη δική της σημασία, αλλά που και οι τρεις μαζί συνεργαζόμενες επιτυγχάνουν τη διεθνή επιτυχία σε ένα σκληρό ανταγωνιστικό περιβάλλον, με την Ελληνική σημαία σε όλες τις θάλασσες.

Οι τρεις αυτές πλευρές, προσφέρουν την συνολική επιτυχία στον εργαζόμενο, στον εργοδότη και στην πολιτεία, στον μισθ/μενο, στο κέρδος, στην πολιτεία ώστε να εγγυάται τη διαβίωση και την παροχή υγείας στον συνταξιούχο ναυτικό ως αναγνώριση από την πλευρά της πολιτείας.

Η εργασία  είναι πανανθρώπινο στοιχείο για την ομαλή διαβίωση της οικογένειας  και αντιμετώπισης υγείας και προσφέρει ορθούς όρους προσέκλυσης νέων στο ναυτικό επάγγελμα με δίκαιες ευκαιρίες και ίση διανομή προς όλους.

Διαπιστώνω δυστυχώς ότι το παραπάνω δεν συμβαίνει ανάμεσα στους ναυτικούς και στους συνταξιούχους ναυτικούς.  Συνάδελφοι συνταξιούχοι σήμερα  λαμβάνουν μηιαία σύνταξη 1.600 ευρώ και παράλληλα μισθό Πλοιάρχου ή Μηχανικού 10.000 το μήνα σε ελληνόκτητα πλοία ξένης σημαίας, άνευ διακοπής σύνταξης, άνευ πληρωμής του ΝΑΤ και της Εφορίας, προκαλώντας ζημιά προς τα ταμεία και στους άλλους συνταξιούχους και στο τέλος η ζημιά που επιφέρουν τέτοιες επιλογές είναι άδικη και επαίσχυντη.

Ερωτούμε την πολιτεία, ομοσπονδίες, τα γνήσια συνδικαλιστικά πρωτοβάθμια σωματεία: «Τι κάνουμε οι συνταξιούχοι ναυτικοί, πεθαίνουμε;».

 «Τι κάνουν τα εφοπλιστικά γραφεία;» Έτσι επωφελούνται όλοι; Τι θα πούμε στους νέους συναδέλφους των ναυτικών ακαδημιών: «ελάτε στη θάλασσα και…μέχρι να συνταξιοδοτηθείτε θα έχετε πεθάνει;»

Αυτά όλα, προς όλους εμάς που ανήκουμε στο ναυτιλιακό τρίγωνο είναι δίκαια, ορθά, ανθρώπινα;

Υπάρχει για όλα τα παραπάνω λύση;

 Ερωτά ένας συνταξιούχος πλοίαρχος Ε.Ν τ. πρόεδρο Π.Ε.Σ.Π.Ε.Ν και Π.Ε.Σ/Ν.Α.Τ.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ