13.2.2017 10:27

Τέλειωσαν τα ψέματα, μαζί και οι ατάκες

Σήμερα (11/02/2017) η Ομιλία του πρωθυπουργού «μας» ήταν πολύ μακριά από εκείνες τις παλιές που Έσκιζε και καταργούσε τα Μνημόνια με ένα «Άρθρο», που Καταργούσε τον  ΕΝΦΙΑ, που θα Αποκαθιστούσε την 13ης Σύνταξη, την  Επαναφορά του Κατώτατου Μισθού, την Κατάργηση του Ειδικού Φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα, την Αναπροσαρμογή των Αντικειμενικών Αξιών, και τέλος την Διαγραφή του Χρέους.

Αντί λοιπόν να πραγματοποιήσει κάποιες από αυτές του τις υποσχέσεις, μας έγινε ο πλέον  υποχωρητικός Πρωθυπουργός. 

Υπογράφει Μνημόνια χωρίς να αισθάνεται ίχνος ντροπής για τις ταλαιπωρίες στις οποίες έχει υποβάλει την κοινωνία,  και ιδιαίτερα τους Συνταξιούχους. που δεν έχουν την δυνατότητα αντίδρασης μέσω απεργίας, παρά μόνο με βίαιες καταλήψεις και αποκλεισμούς δημοσίων χώρων, (υπουργείων-Αεροδρομίων-Λιμανιών-κλπ). Όμως οι Συνταξιούχοι έχουμε περισσότερο μυαλό και ευθύνη από αυτόν τον Ανεύθυνο Πρωθυπουργό και τους Συνοδοιπόρους του και δεν θέλουμε για την ώρα να επιδεινώσουμε την κατάσταση της Χώρας.

Ναι είμαστε τα «περήφανα Γηρατειά» της χώρας. Που στην πλειοψηφία μας δουλέψαμε δημιουργήσαμε και πληρώσαμε Εισφορές-Φορολογίες και τα Δάνειά μας. 

Περήφανα Γηρατειά λοιπόν μας αποκαλούσε ο Ανδρέας Παπανδρέου, και τώρα ήλθατε εσείς και μας καταντήσατε επαίτες και έτσι θα κάνετε και τα παιδιά μας αν δεν μεταναστεύσουν και φύγουν σε άλλες Χώρες.

Σήμερα λοιπόν κ.Τσίπρα σας τελείωσαν ακόμη και οι έξυπνες «Ατάκες»  που σε αυτό το «Sport» ομολογούμενος είσθε πολύ καλός. Όμως και αυτές σας τελείωσαν και έτσι  σήμερα στην ομιλία σας  στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματός σας επαναλάβατε πολλές  παλαιότερες και τετριμμένες πλέον Ατάκες.  

Όπως το να «πάψουν  οι πυρομανείς να παίζουν με τα σπίρτα στην πυριτιδαποθήκη». Αυτήν την «Ατάκα κι πολλές άλλες μας τις έχετε σερβίρει πολλές φορές.

Αλήθεια πόσες φορές δεν ακούσαμε αυτά τα δύο τελευταία Χρόνια τις ίδιες «Ατάκες» και τις «Παλληκαριές» σας  κατά τις διαπραγματεύσεις, όταν επιπλήττετε   τους «Εντός και Εκτός» Ελλάδος αντιπάλους σας.

 Όμως το αποτέλεσμα για την ζωή της πλειοψηφίας των πολιτών παραμένει το ίδιο.

Ανέχεια-Ανεργία-Απογοήτευση.

Τι άλλο μας περιμένει  λοιπόν να πάθουμε κ.Τσίπρα;

Μείωση του Αφορολόγητου;

«Αιρεσιμότητα του Κόφτη», όταν δεν σας βγαίνει ο λογαριασμός; (που κατά την άποψή σας γίνετε και δότης και δίνει χρήματα ακόμη και σε έχοντες; Μα δεν ντρέπεστε καθόλου; Όλα τα σχεδιάζετε στο πόδι); Χρησιμοποιώντας και ακαταλαβίστικες ορολογίες για να μην πολύ-καταλαβαίνει το «Popolo» τι θα πάθει;   

Αύξηση των Εισφορών;

Αύξηση της Φορολογίας των Ναυτικών; Εδώ αν προβείτε σε αυτήν την απόφαση τότε δεν θα εισπράττεται τίποτε από τους Ναυτικούς μας.

Περαιτέρω επιβάρυνση της συμμετοχής μας στα Φάρμακα;

Περαιτέρω Μείωση των Επικουρικών μας Συντάξεων και πολύ πιθανόν και των βασικών;

Άντε λοιπόν υπομονή και κουράγιο στην «Κόντρα» σας κ. Τσίπρα με την κ. Μέρκελ και τον κ. Σόϊμπλε, μέχρις ότου να γίνει ο Εκλεκτός σας κ.κ. Soultsκαγκελάριος της Γερμανίας αν τα καταφέρει.

Στην συνέχεια μαζί με τον άλλο Σοσιαλιστή κ.κ. «Ολαντ-ντρεου», (όπως κάποτε αποκαλέσατε τον πρόεδρο της Γαλλίας), και με κάποιους άλλους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές Αξιωματούχους, να «ελαττώσουν» τις απαιτήσεις των λοιπών Ευρωπαίων δανειστών μας. 

 

Τελειώνοντας αφήνω στην κρίση του κάθε πολίτη, την σοβαρότητα των σχεδιασμών και των σχέσεων σας με αρκετούς Ευρωπαίους.

 

Πάντως όπως και να έλθουν τα πράγματα τα λάθη της διακυβέρνησης του κ.Τσίπρα και της παρέας του, και τις πολιτικές του κόντρες με τους Ευρωπαίους θα τις πληρώσουμε Εμείς και μόνο Εμείς.

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ