4.6.2024 9:17

Τα κυκλοφοριακά προβλήματα στη Χίο και η αδιαφορία των Αρχών

Κύριε Διευθυντά

Μετά από πολλή σκέψη και προβληματισμό, αποφάσισα να γράψω αυτό το άρθρο, πιστεύοντας ότι υπάρχει έστω και μια μικρή πιθανότητα κάποιοι από αυτούς που είναι υποχρεωμένοι να ενδιαφέρονται αφενός επιτέλους να ενδιαφερθούν και αφετέρου να κινήσω και το δικό σας ενδιαφέρον, ούτως ώστε να επισημάνετε πιο έντονα και εσείς το πρόβλημα πιστεύοντας ότι κάτι θα γίνει.

Κύριε διευθυντά τα ρεπορτάζ και οι επισημάνσεις σας, θα πρέπει να είναι καλοπροαίρετα μεν, αλλά αυστηρότερα δε, το συνεχές «χάιδεμα» και η πολύ ήπια κριτική, τελικά αποβαίνουν εις βάρος μας, εξάλλου δεν είναι αυτός ο μόνος και αποκλειστικός λόγος ύπαρξης των ΜΜΕ. Έχω πει και στο παρελθόν, ότι για πολλούς ανθρώπους το τελευταίο στήριγμα είναι η δικαιοσύνη και ο τύπος υπό οποιαδήποτε μορφή. 

Το μέγα πρόβλημα του κυκλοφοριακού, η οδική ασφάλεια και κατά συνέπεια η ασφάλεια των πολιτών, είναι ένα μείζονος σημασίας θέμα για τη Χίο και τους Χιώτες.

Η επιδημία της αδιαφορίας που είχε προσβάλει τους δημάρχους κ. Λαμπρινούδη, Βουρνού, Κάρμαντζη εξελίχθηκε σε πανδημία και προσέβαλε και τον νυν δήμαρχο κ. Μαλαφή.

Προκειμένου να μην μακρηγορώ θα αναφερθώ σε συγκεκριμένα προβλήματα, αρχίζοντας από το πρόβλημα των σχεδόν αόρατων διαβάσεων, στο παρελθόν είχα ξανά θίξει το θέμα και τότε μου είχαν απαντήσει, ότι έψαχναν μπογιά που να μην ξεβάφει, η δικαιολογία εντελώς αστεία διότι δεν ευσταθεί ούτε με ξύλινα πόδια, αλλά και εάν εγώ καλοπροαίρετα το δεχθώ, ερωτώ οι υποχρεωμένοι να ενδιαφέρονται, γιατί τρώνε και ξανατρώνε ; γιατί πηγαίνουν τουαλέτα και ξαναπηγαίνουν; Γιατί κοιμούνται και ξανακοιμούνται; Και δεν λένε αφού έφαγα, πήγα τουαλέτα, κοιμήθηκα άρα δεν χρειάζεται να τα επαναλάβω. Κατά συνέπεια και οι διαβάσεις επιβάλλεται να βάφονται και να ξαναβάφονται.

Οι βοηθητικοί καθρέπτες για την ομαλή λειτουργεία του κυκλοφοριακού προβλήματος, τη στιγμή που εμείς δεν έχουμε σωστή παιδεία, πρέπει να καθαρίζονται αφ’ ενός και αφ’ ετέρου να κόβονται οι πρασινάδες που τους καλύπτουν. Ανάλογο πρόβλημα υπάρχει και με τις πινακίδες του Κ.Ο.Κ. που τελικά σώζουν ζωές.

Η υπηρεσία πρασίνου, που δεν γνωρίζω αν υπάρχει ή όχι γιατί δεν επεμβαίνει σε πολλά σημεία που οι πρασινάδες εμποδίζουν τους πεζούς σε ορισμένα πεζοδρόμια και άλλους χώρους με αποτέλεσμα ο πεζός να αναγκάζεται να βαδίζει επί του οδοστρώματος και να κινδυνεύει η ζωή του. Ενδεικτικά αναφέρομαι στα πεζοδρόμια και στις διαβάσεις της οδού Φιστέλ ντε Κουλάνς που αν επιχειρήσεις να βαδίσεις ή τα ρούχα σου θα σκίσεις ή τις σακούλες με τα ψώνια ή τα χέρια σου ακόμα.

Οι χώροι στάθμευσης δίκυκλών επιβάλλεται να αφήνουν και ένα χώρο, ούτως ώστε ένας πεζός ή κάποιος άνθρωπος με κινητικά προβλήματα να μπορεί να εξυπηρετηθεί διότι αφ‘ ότου έφυγε από την τροχαία ο τροχονόμος που επιτελούσε έργο διαπιστώνω ότι οι αντικαταστάτες του δεν επιτελούν το έργο τους με τον ίδιο ζήλο.

Αλλιώς ας αφαιρέσουν τις πινακίδες στάθμευσης. Επίσης στη λεγόμενη πλατεία «ομογενών και αποδήμων» τα κλαδιά από τα δέντρα κοντεύουν να καλύψουν το χώρο βάδισης.

Οι πεζόδρομοι που κατασκευάστηκαν στη πόλη υποθέτω ότι έγιναν προκειμένου να είναι εύκολη και ασφαλής η διέλευση των πεζών. Στην πραγματικότητα όμως όλοι μετατράπηκαν σε καφετέριες. Βέβαια ο δήμος εισπράττει, αλλά και ο πεζός πρέπει να έχει τη δυνατότητα να βαδίσει και όχι να σπρώχνει καρέκλες και τραπέζια και επειδή έχω δει πολλούς αυτοδιοικητικούς, να πίνουν τον καφέ τους δεν δικαιολογούνται ότι δεν το γνωρίζουν.

Το άκρως σοβαρό πρόβλημα εξυπηρέτησης των ΑΜΕΑ που όλοι το κρύβουν και το περνούν με λόγια και υποσχέσεις, που δεν υλοποιούνται επιβάλλεται να αντιμετωπιστεί με σοβαρότητα σε άμεση συνεργασία δήμου και τροχαίας και με αυστηρότερα μέτρα.

Τελειώνοντας απορώ γιατί οι κατοικοεδρεύοντες στη Δημαρχία ανεξαρτήτου θέσεως, παρατάξεως, χρώματος δεν ενδιαφέρονται, αλλά εθελοτυφλούν; Διότι όλα αυτά είναι ορατά από τους απλούς πολίτες.

Μου προκαλεί μεγάλη θλίψη και απογοήτευση, η περιφρόνηση και η αδιαφορία με την οποία αντιμετωπίζουν τα προβλήματα της καθημερινότητας, αυτοί που είναι εντεταλμένοι να τα λύνουν. Η αδιαφορία προς τα προβλήματα έχει άμεσο αντίκτυπο και σε μας τους πολίτες που τα υφιστάμεθα. 

Σαν πολίτης, αυτό δεν το ανέχομαι όπως και πολλά άλλα και λυπάμαι, διότι ως φαίνεται μια ζωή λάθος εκλογές κάνομε.

Με εκτίμηση

Αντώνιος Κηρ. Χούλης

Συντ/χος Πλοίαρχος

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ