17.3.2014 13:06

Το success story της κυβέρνησης και το δράμα story του Έλληνα

Πέρασε καιρός από τότε που η κυβέρνηση έκανε σύνθημα και σημαία της το περίφημο -success story- του Σόιμπλε. Και όσο αυτό συνεχίζεται  τόσο το δράμα του Έλληνα γίνεται μεγαλύτερο. Η ανεργία, η εξαθλίωση, η φτώχεια, η περιθωριοποίηση, η αδικία, και βέβαια οι αυτοκτονίες, κάνουν το περίφημο success story της κυβέρνησης να μοιάζει σαν καλοστημένο παραμύθι που δεν μπορεί ούτε να κρύψει ούτε να ωραιοποιήσει τα δεινά που περνάμε σα Λαός. Που είναι άραγε τα σημάδια, τα ίχνη της επιτυχίας που διαλαλούν οι κυβερνώντες; Μειώθηκε μήπως το ποσοστό της ύφεσης; Μειώθηκε μήπως η ανεργία; Λιγόστεψαν μήπως οι φτωχοί; Περιορίστηκαν μήπως οι άστεγοι; Μειώθηκαν μήπως τα οικονομικά βάρη που κουβαλάμε στις πλάτες μας;
Σήμερα υποβαθμίζεται ο τομέας της υγείας, ο πιο βασικός πυλώνας μιας κοινωνίας. Η πρόσβαση στο γιατρό και στα φάρμακα δυσκολεύει για τους πολλούς. Αύριο ελάχιστοι θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στη περίθαλψη. Αυτό το πισωγύρισμα στην υγεία που μας γυρίζει στα μεταπολεμικά χρόνια θεωρείται άραγε επιτυχία, ή είναι μήπως σημάδι ανάπτυξης που εμείς οι ιθαγενείς δεν μπορούμε να το δούμε; Μπορεί να πει κάνεις επιτυχία την υποβάθμιση της παιδείας, που και αυτή γίνεται πλέον αγαθό για λίγους; Το ότι τα μυαλά τα μορφωμένα, τον ανθό της κοινωνίας, τους νέους, τους οδηγούν στη μετανάστευση και μετατρέπουν την Ελλάδα σε μια χώρα γερόντων το λένε και αυτό επιτυχία; Μήπως θεωρούν  επιτυχία την ισοπέδωση των εργασιακών σχέσεων, και της εργατικής νομοθεσίας που μετέτρεψαν τον Έλληνα εργαζόμενο σε σύγχρονο Κολίγα της Ευρώπης; Και να μη ξεχνάμε βέβαια και το νέο εργασιακό καθεστώς με τους ενοικιαζόμενους εργαζόμενους.
Όσες φορές οι κυβερνώντες θα μιλούν για επιτυχίες, και για ανάπτυξη που τάχα έρχεται, τόσες φορές θα διαψεύδονται από τα δραματικά μηνύματα που εκπέμπει καθημερινά η κοινωνία. Και είναι δραματικά αυτά τα μηνύματα, γιατί δείχνουν μια κοινωνία που καταρρέει, μια κοινωνία στην οποία  έχουν υποβαθμιστεί η ανθρώπινη ζωή και οι ανθρώπινες άξιες. Δείχνουν ακόμα μια κοινωνία που ζει στην ανασφάλεια του αύριο, μια κοινωνία που ζει χωρίς ελπίδα.
Αυτή δυστυχώς η τραγωδία που βιώνουμε σα Λαός, σε μας δεν επιτρέπει να πιστεύουμε στο όποιο κυβερνητικό success story , και στους δε κυβερνώντες δεν επιτρέπει να μιλάνε και να καμαρώνουν γι' αυτό. Δε μπορείς να μιλάς για επιτυχία ή για ανάπτυξη σε μια κοινωνία που μαστίζεται από την ανεργία και τη φτώχια. Δεν μπορείς με λόγια  να αλλάξεις μια σκληρή  πραγματικότητα.
Και αν στις επερχόμενες πολύ σημαντικές για μας και τη χώρα μας εκλογές, (Ευρωεκλογές και Αυτοδιοικητικές) μας σερβίρουν  κανένα νέο success story, περί ευημερίας, ανάπτυξης, και περί εξόδου στις αγορές,  μάταιος κόπος θα είναι για τους κυβερνώντες. Ο ΛΑΟΣ που καθημερινά ζει το δράμα του, είναι πλέον σε θέση να ξεχωρίζει το ψέμα από την αλήθεια. Κατάλαβε πια ότι το ψέμα γίνεται πρόβλημα όταν αρχίζει να το συνηθίζει.
 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ