2.10.2023 17:26

Προεκλογικές – Υποθήκες | Προς: Νικητές των Εκλογών Οκτωβρίου 2023

Επειδή: χθες (28-9-2023) συμπλήρωσα τα “δεύτερα” 29 (μετά τα πρώτα 50) και μπήκα στα “δεύτερα” 30, κρίνω ότι πρέπει να κάνω ακόμη ένα “δώρο” στις επόμενες γενιές του τόπου προτρέποντας τους χθεσινο – σημερινούς – αυριανούς αιρετούς, να ακολουθήσουν αυτά που καινοτομικά έχουν εφαρμοσθεί στην υπόλοιπη Ελλάδα – Ευρώπη – Τουρκία – Αφρική κ.λ.π. - κ.λ.π. πλην Χίου

Πρόκειται: για τα σύγχρονα αναπτυξιακά “εργαλεία” που με την συνοπτική διατύπωση παραθαλάσσια μέτωπα ή παραποτάμια μέτωπα (Πόλη Τρικάλων) έχουν δώσει ανάσα ζωής και ανάπτυξης στις πόλεις, παραλλιακές και παραποτάμιες.

Αν ανατρέξομε, στο ειδικό 10σέλιδο τεύχος του “Πολίτη” της 23-11-2018 (αλήθεια πόσο γρήγορα πέρασαν 5 χρόνια από τότε), βλέπει κανείς τις τάσεις της εποχής όπως εκφράστηκαν από τους Πολίτες – Ποδηλάτες, τον τότε αντιδήμαρχο Χίου Αποστόλη Τζιώτη, τον τότε Αντιπεριφερειάρχη Χίου και σημερινό Δήμαρχο Σταμάτη Κάρμαντζη, τον τότε υποψήφιο και σήμερα Περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη και τον γράφοντα.

Μόνο γι' αυτό: αξίζει να γίνει κανείς συνδρομητής και ηλεκτρονικός συνδρομητής για να το ανακαλεί, να το τυπώνει και να το δωρίζει σ' αυτούς που άλλα δήλωσαν – τότε – και άλλα έκαναν μέχρι στιγμής.

Συγκεκριμένα: το αίτημα ΠΡΩΤΟΔΙΑΤΥΠΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΦΟΡΕΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΩΝ (Φίλοι του Πεζού – Ποδηλάτες Χίου – Ποδηλατείν – Σύλλογος Αθλητών Υγείας Χίου (Chios Running) από τον Φεβρουάριο 2018 (!!!) επιδόθηκε στο Πρωθυπουργικό Γραφείο, στο Υπουργείο Υποδομών – Μεταφορών, στο Υπουργείο Αμύνης κ.α. και συντονίστηκε από τον γράφοντα.

Επανακατατέθηκε: στο Δημοτικό Συμβούλιο τον Νοέμβριο 2019 (επί σημερινής Δημοτικής Αρχής Στ. Κάρμαντζη) με το διπλό αίτημα να βοηθηθεί ο Δήμος (από το Δίκτυο) για το σβήσιμο των προστίμων που έχουν επιβληθεί στον Δήμο, έξω από το Ξενοδοχείο Ελληνικό Κάστρο, αλλά δεν λάβαμε απάντηση, αντίθετα διεκόπη η προϋπάρχουσα από το 2012 Μελέτη από το Τάγμα μέχρι το Γούβι μήκους 1.900 μ με (6) έξι κυκλικούς κόμβους, διαχωριστική νησίδα, λωρίδες στάθμευσης, ποδηλατόδρομο, πεζόδρομο και αναταγμένες παραλίες για καθήμενους και λουόμενους, προστατευμένες με εκτροπικές προβλήτες και θαλάσσιους χαλινούς με γαιοσακους. (Σύστημα καθηγητού Παν. Πατρών κ. Γούδα).

Πρόσθετα: όλοι οφείλουν να δημιουργήσουν κυκλικούς κόμβους στις διασταυρώσεις του Περιφερειακού της Πόλης με Επαρχιακούς, Εθνικούς και Δημοτικούς δρόμους (οδός Αντωνοπούλου), πριν είναι πολύ αργά και ΞΑΝΑ – ΘΡΗΝΗΣΩΜΕ θύματα όπως τον πρόσφατα αδικοχαμένο απελθόντα οδηγό της ΠΕΚΕΒ και διανομέα φαγητού Μάρκο Φωκά, στα φανάρια στο Τάγμα ή άλλους (όπως η Σταματία Μανωλάκη – Δημοτική Υπάλληλος) η οποία τη γλίτωσε με υλικές ζημιές στο αυτοκίνητό της – πρόπερσι.

Γι' αυτό: αγαπητοί πολιτευόμενοι και αυριανοί “Κυβερνήτες” σε Δήμο και Περιφέρεια, να βάλετε στο μυαλό σας ότι ο Χιώτικος Λαός περιμένει από εσάς που θα υπερψηφισθείτε, να ανασύρετε από το Αρχείο της Γραμματείας του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου το με Α.Π. 2029/13-12-2017 (!!!) έγγραφο του τότε Αντιπεριφερειάρχη Χίου και μέχρι σήμερα Δημάρχου Χίου κ. Σταμάτη Κάρμαντζη με συνημμένο σχέδιο Προγραμματικής Σύμβασης Δήμου – Περιφέρειας για Υδατικούς Πόρους (Καθαρά πόσιμα νερά Β – Α Χίου – Ναγός, Ρίνα, Δελφίνι) και οδικά “έργα” που το συνέταξα – τότε – ως πρώην Συνεργάτης του.

Επιβάλλεται: Να το αναζητήσουν οι νικητές των επόμενων εκλογών όποιοι κι αν είναι – σε Δήμο και Περιφέρεια και να το προωθήσουν και στα (2) δύο πιο πάνω αντικείμενα, μαζί και με ένα ακόμη κυκλικό κόμβο προστασίας και στάθμευσης των λουομένων της παραλίας Αγ. Παρασκευής Καστέλλου στην συμβολή της καθόδου από Αγ. Παρασκευή – Γεωργίου Βούρου και Παντελεήμονος Φωστίνη (εκεί που υπάρχει ένα εικονισματάκι).

Σε αντίθετη περίπτωση: θα “αναγκασθώ” να πολιτευθεί μετά .... 5 χρόνια όταν θα εορτάζω την είσοδο στα “δεύτερα” 35 μου χρόνια...

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε τα στοιχεία σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ