24.9.2018 18:11

Ποιος θα λυτρώσει τους ομήρους από το Καραμανής gate;

Στα μπακάλικα υπάρχει ακόμα αναρτημένη η ταμπέλα «ουδέν λάθος αναγνωρίζεται μετά την απομάκρυνση από το ταμείο». Σε παραλληλισμό, «ουδεμία αιτιολογία γίνεται αποδεκτή έπειτα από το πέρας του 48ώρου».

Κοντεύουν να συμπληρωθούν 4 εικοσιτετράωρα κι ο αντιδήμαρχος Ηλεκτροφωτισμού απαξιεί να δώσει κάθε διευκρίνιση για την προέλευση των «πεσκεσιών του» σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Το κλασσικό τροπάρι «δεν θα τους κάνω τη χάρη να απολογηθώ στον «π»» έχει προ καιρού καταπέσει καθώς σύσσωμη (εκτός Χιακής Συμπολιτείας) η αντιπολίτευση ζητά δημόσια εξηγήσεις.Διαστάσεις θεσμικής εκτροπής. 

Κάθε νοήμων αντιλαμβάνεται ότι υπάρχει δυστοκία στη διατύπωση μιας λογικοφανούς απάντησης. Τι να ισχυριστούν και να στοιχειοθετείται; Και κυρίως ποιος τους διαβεβαιώνει ότι η δημοσιογραφική έρευνα δεν έφτασε ως το μεδούλι της υπόθεσης, που μια πλαστή δικαιολογία θα ανατραπεί από νέα στοιχεία κι οι εξελίξεις πια θα είναι ανεξέλεγκτες.

Ο καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται. Βγαίνει με παρρησία και δηλώνει όπου γουστάρει την πραγματικότητα. Δεν μετατρέπει σε ομήρους συναδέλφους του που παρακολουθούν την έκβαση της υπόθεσης σαστισμένοι.

Ήρθε στη θέση των Σμυρνιούδη. Κερμπάτσου, Φαφαλιού, Καλκούνη, Γδύση, Λυμπέρη, Τσάκου κ.α. ο κ. Καραμανής; Πόσο εκτεθειμένοι αισθάνονται όταν ο κόσμος τους ρωτά τι συνέβη και σηκώνουν ψηλά τα χέρια;

Αξιοθρήνητος ο ηλεκτρονικός μου – ιδιωτικός – διάλογος με σύμβουλο της πλειοψηφίας. Τον ρώτησα πως αισθάνεται και πως ανέχεται την κατάσταση. «Επιμένω σ’ αυτό που σου είπα, εγώ από τον «π» ενημερώνομαι», άλλαξε την κουβέντα για να μην υποχρεωθεί να καταπιεί τη γλώσσα του.

Οι σταγόνες, όμως, που υπερχειλίζουν το ποτήρι της δήθεν διαφοράς ηθικής από τους προηγούμενους έχουν γίνει πλέον ποτάμι. Η Παγχιακή Επιτροπή αποκαλύπτει ότι η δικηγόρος του Δήμου είχε εργασιακές σχέσεις  ταυτόχρονα με το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής και δεν διατάσσεται άμεσα μια ΕΔΕ.

Ο δημότης Γ. Μισετζής, φέρνει αποδεικτικά στοιχεία «βαρβάτων» απευθείας αναθέσεων σε συγγενικό πρόσωπο πρώτου βαθμού της πιο στενής ειδικής συνεργάτιδας του δημάρχου. Να σημειωθεί ότι με την επίκληση αναθέσεων εκπαραθυρώιθηκε από το Λιμενικό Ταμείο ο κατά τεκμήριο καλύτερος πρόεδρος του. Κι εδώ κανείς δεν άκουσε τίποτα.

Λίαν συντόμως ο «π» αποκαλύπτει τις … τριπλέτες των οφθαλμοφανώς φωτογραφικών πρόχειρων διαγωνισμών σε δημοτική εταιρεία.

Κι ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας, με ύφος πολλών Καρδιναλίων αρνείται να πει που καταλήγουν τα ανακυκλώσιμα της Χίου στην Αθήνα γιατί φοβάται δάχτυλο της «Οικόπολις»… Πόσο πιο αστεία δικαιολογία...

Όλα αυτά σε μια μόλις εβδομάδα και προφανώς θα έχει ουρά το μακαρόνι, όσο η δημοτική αρχή κλυδωνίζεται από την υπέρβαση εξουσίας των ίδιων των στελεχών της.

Τι να μαζέψει ο Βουρνούς επιστρέφοντας από Αμερική; Ο Καραμανής τον «κάρφωσε» ότι ήταν γνώστης των ενεργειών του. Ο Μπελέγρης έχει την πλήρη στήριξη του και εμφανίζεται πια ως αντ’ αυτού κι η ειδική του συνεργάτιδα αγγίζει τον πυρήνα των πιο στενών του ανθρώπων.

Η «Πρωτοβουλία» δεν έχει μόνο απαξιωμένα πια στη συνείδηση του κόσμου στελέχη. Διαθέτει μια δεκαπεντάδα συμβούλων με κύρος , η σιωπή των οποίων μετατρέπεται πια σε συνενοχή. Ποιος θα βρεθεί ανθρώπινα να τους λυτρώσει; Μόνον ο εαυτό τους. Έχουν το σθένος;

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ