7.7.2012 12:16

Ποιος νους άραγε;

 
Ποιος νους  άραγε αποφάσισε μήνα Ιούλιο στην καρδιά του καλοκαιρού και της τουριστικής περιόδου να κατασκάψει τη Χίο; Ποιος νους άραγε αποφάσισε να κλείσει ταυτόχρονα την Ροδοκανακη και τον εσωτερικό δρόμο του Κάμπου (από το Χριστό και μετά) και να διοχετεύει την κίνηση όλων των τροχοφόρων στο τούνελ του Αγ. Πολυκάρπου εκείνο το στενό μονοπάτι που καλά, καλά δεν χωρεί ένα αυτοκίνητο; Δεν μπορούσαν να κλείσουν τμηματικά τους δρόμους όπου η ταλαιπωρία θα ειναι λιγότερη για τους οδηγούς και ιδιαίτερα για  τους ξένους αυτούς που δεν γνωρίζουν τις μεσαριές και τους παράδρομους της Χίου; Δεν θα μπορούσε αυτό το έργο να είχε τελειώσει τον Απρίλιο ή τον Μάιο;
Γίνεται πλέον μόνιμο το φαινόμενο, κάθε καλοκαίρι εν μέσω τουριστικής περιόδου η Χίος να είναι σκαμμένη σε κεντρικά σημεία, πότε για σωλήνες πότε για καλώδια και πότε για αναπλάσεις δρόμων και πλατειών. Και ρωτά ο απλός δημότης, αυτά τα έργα που όντως είναι χρήσιμα για το νησί δεν θα έπρεπε να προγραμματίζονται καλλίτερα, ούτως ώστε να τελειώνουν την άνοιξη, πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου με την αυξημένη κυκλοφοριακή κίνηση; Σε κανένα ανεπτυγμένο τουριστικά νησί δεν βλέπει κανείς να γίνονται τέτοια έργα στην καρδιά του καλοκαιριού. Εκεί όλα τελειώνουν την άνοιξη, και το νησί είναι έτοιμο να υποδεχθεί τους επισκέπτες του.
Μιλάμε για τουριστική ανάπτυξη μιλάμε για επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου αλλά δυστυχώς ακόμα κολλάμε στα βασικά και στα αυτονόητα. Ακόμα μας λείπει εκείνη η νοοτροπία που θα μας κάνει να δίνομε άμεσες λύσεις στα δικά μας εσωτερικά προβλήματα. Έχουμε το μεγάλο πρόβλημα της δύσκολης και πανάκριβης πρόσβασης (συγκοινωνίες) από την μια  που κάνουν τη Χίο δυσπρόσιτο προορισμό, και από την άλλη εμείς κανομε κάποιες κινήσεις που δυσκολεύουν την τουριστική ανάπτυξη της Χίου. Οι αρμόδιοι που ασχολούνται με την τουριστική ανάπτυξη του νησιού ας καταλάβουν επιτέλους ότι σήμερα τίποτα δεν χαρίζεται, όλα κατακτώνται με αγώνα και συνεχή προσπάθεια. 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ