19.4.2016 11:56

Όλοι είμαστε αναπληρωτές

 

Σε συνέχεια της συζήτησης που έγινε στο σύλλογό μας και που παρευρέθησαν αρκετοί αναπληρωτές διατυπώνοντας μια σειρά εύλογες  απορίες για το κατά πόσο είναι νόμιμο να αποτελούν την πιο φτηνή και ευέλικτη μορφή απασχόλησης στην εκπαίδευση, καλό είναι να θυμηθούμε τα παρακάτω μιας και το νόμιμο στις κοινωνίες της αγοράς, του φιλελευθερισμού, του ανταγωνισμού και άλλα εύηχα, του καπιταλισμού λέω εγώ, νόμος είναι ο νόμος του εργοδότη και όχι του εργαζόμενου.

Σύμφωνα με το νόμο 2190/1994, όταν συμπληρώνεις 84 μήνες προϋπηρεσία, το Δημόσιο είναι υποχρεωμένο να σε μονιμοποιήσει. Για τους εκπαιδευτικούς ισχύει όμως άλλος νόμος, ο 3848/2010 της Διαμαντοπούλου, τον οποίο η κυβέρνηση της προσκυνημένης «αριστεράς» ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, δεν καταργεί - γιατί τότε θα ισχύει και για τους εκπαιδευτικούς ο νόμος 2190/1994, που φρόντισαν ΠΑΣΟΚ-ΝΔ να καταργήσουν ανοίγοντας το δρόμο στους σημερινούς.

Να γιατί το υπουργείο νομοθετεί ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ για μηδενικές μονιμοποιήσεις και αμφισβητεί τη νομιμότητα της προϋπηρεσίας.

Οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί με προϋπηρεσίες 6-7 χρόνων έγιναν και γίνονται χιλιάδες φέτος και του χρόνου και θα πρέπει να μονιμοποιηθούν – αν εφαρμοστεί ο ν.2190/1994. Τι τους λέει λοιπόν το υπουργείο; τους λέει ότι η προϋπηρεσία τους δεν ισχύει, γιατί δεν είναι αξιοκρατική !!!

 

Συμπέρασμα:    δεν   μονιμοποιεί    κανένα   αναπληρωτή,    είτε    έχει   ΑΣΕΠ    είτε    δεν   έχει    ΑΣΕΠ,    αφού    δεν αναγνωρίζει την προϋπηρεσία του. Δηλαδή δεν μονιμοποιεί, ούτε εκείνους τους αναπληρωτές που έκαναν προσφυγές και τελικά έβγαλαν μόνοι και άθελα τους τα μάτια τους και τα μάτια όλου του κλάδου – αφού αυτοπροσέβαλαν την προϋπηρεσία τους!

Γιατί τα δικαστήρια δεν είναι αθώα, ουδέτερα και αταξικά. Γιατί οι κυβερνήσεις εκμεταλλεύονται όταν θέλουν τις προσφυγές, για να κόβουν λαϊκά δικαιώματα.

Η κυβέρνηση όχι μόνο δεν καταργεί το ν.3848, αλλά τον οπλίζει με νέους νόμους ενάντια στους εκπαιδευτικούς. Θα πάει σε νέους γραπτούς διαγωνισμούς ΑΣΕΠ, θα βγάλει νέους επιτυχόντες, θα μονιμοποιήσει κάποιους για τα μάτια και θα εκμεταλλευτεί χιλιάδες νέους αναπληρωτές, που αργότερα θα τους στείλει και εκείνους – μαζί με τους σημερινούς - στην ανεργία.

Τώρα πια η κυβέρνηση αποκαλύφθηκε. Μαζί με τους «δανειστές», ΔΝΤ, ΕΕ, ΟΟΣΑ νομοθετούν. Μαζί επιβάλλουν τις ελαστικές σχέσεις εργασίας. Εργαζόμενοι χωρίς δικαιώματα, εργαζόμενοι σε τιμές ευκαιρίας, εργαζόμενοι μόνιμα πρόσφυγες μέσα στη χώρα τους.

Όσο λοιπόν οι εργαζόμενοι αλληθωρίζουν πολιτικά, όσο δεν συνειδητοποιούν την ταξικότητα της πολιτικής, όσο αποδέχονται τον καπιταλισμό, την ΕΕ, το ΔΝΤ ως αναπόφευκτους σύγχρονους θεούς, τόσο θα βουλιάζουν στην κόλαση της σύγχρονης ζωής.

Καλείται λοιπόν ο κάθε συνάδελφος/σσα μόνιμος ή αναπληρωτής να κάνει το λογαριασμό της ζωής του! Να βγάλει τα συμπεράσματά του και να αποφασίσει αν θα σηκώσει το ανάστημά του. Ο αγώνας είναι σκληρός, επίπονος, γεμάτο θυσίες και με χασούρα οικονομική, ψυχική , συναισθηματική. Μεμιάς τα ταξικά κάστρα δεν πέφτουν, γενιές και γενιές χτίσανε τις όποιες κατακτήσεις, το ζήτημα όμως είναι ότι μας ζητάνε σήμερα δηλώσεις μετανοίας, δηλώσεις υποταγής που απερίσκεπτα πολλοί από μας υπογράφουμε αρχίζοντας τα γνωστά πριν από κάθε απεργία: Αναποτελεσματικότητα, χαμένο μεροκάματο, τίποτα δε γίνεται…

Πώς δε γίνεται; Περνούν τα μέτρα και με τη δική μας συναίνεση, με τη δική μας νομιμοποίηση. Επομένως δεν έχουμε την πολυτέλεια για μια από τα ίδια. Προετοιμάζεται η 48ωρη απεργία, προετοιμάζεται ένας σημαντικός σταθμός για την ταξική σύγκρουση που έχουμε μπροστά μας. Οι «παλιοί» ας δώσουν και πάλι το παρόν και οι νέοι  ας εξασφαλίσουν να πουν στα παιδιά τους: Ήμουν κι εγώ εκεί!

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ