19.2.2021 20:12

Οι κούφιοι ντενεκέδες κάνουν κρότο!

Το τελευταίο διάστημα διαπιστώνεται μια ανεπίτρεπτη και σε αρκετές περιπτώσεις ποινικά κολάσιμη επίθεση προς το πρόσωπο αιρετών και μη, από κάποιους που ασκούν βία λεκτική και ψυχολογική στο πρόσωπο του Δημάρχου και Δημοτικών Συμβούλων, σε οικείους τους, τους απειλούν, επιτίθενται  φραστικά σε δημοσιογράφους και ανθρώπους που επικροτούν το έργο ή συμμερίζονται τις απόψεις της Δημοτικής Αρχής, τους δυσφημίζουν και τους συκοφαντούν, προσβάλλοντας την τιμή και την προσωπικότητά τους.

Κάποιοι έχουν στόχο να βλάψουν τη Δημοτική Αρχή και να κλονίσουν την εμπιστοσύνη των δημοτών προς αυτήν. Έχουν εργαλειοποιήσει το μεταναστευτικό, έχουν εσκεμμένα προκαλέσει ένταση σε μια ήρεμη και εθνικά και κοινωνικά κρίσιμη περίοδο κι ακολουθώντας τακτικές κίτρινης προπαγάνδας και  διαδικτυακού bullying επιδιώκουν να φανούν από νάνοι γίγαντες. Έχουν δημιουργήσει ψεύτικους λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τους οποίους ενίοτε διαχειρίζονται περισσότερα από ένα άτομα, έχουν επιστρατεύσει κίτρινες μονταζιέρες, παρουσιάζουν κατασκευασμένες ιστορίες, ψεύδη και άρθρα από εντεταλμένα πληκτρολόγια τα οποία δημοσιεύουν και αναδημοσιεύουν ακόμη και επί πληρωμή! Πολεμούν επικοινωνιακά τη Δημοτική Αρχή στην προσπάθεια τους να κρύψουν την αδυναμία τους να ασκήσουν γόνιμη κριτική και να κάνουν προτάσεις ουσιαστικές και ρεαλιστικές.

Κάποιοι έχουν στόχο να βάλουν φρένο στην προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής να συνεργαστεί με την Κυβέρνηση, να βάλουν φρένο στο διάλογο που θα λύσει προβλήματα. Είτε γιατί είναι εσωκομματικοί αντίπαλοι του Νότη Μηταράκη, είτε γιατί πρόσκεινται σε αντιπολιτευτικούς της Κυβέρνησης χώρους κι η επιτυχία της Κυβέρνησης θα βλάψει τα κομματικά τους συμφέροντα, είτε γιατί η επιτυχία θα βλάψει άμεσα ή έμμεσα τα οικονομικά τους συμφέροντα (βλ επιχειρούμενη διακοπή μίσθωσης διαμερισμάτων για μετανάστες).

Οι Χιώτες δεν είναι κουτοί. Είναι γελασμένοι αυτοί που νομίζουν ότι δεν τους έχουν πάρει χαμπάρι. Επικαλούνται ότι εκφράζουν την πλειοψηφία της κοινωνίας αλλά στην πραγματικότητα η πλειοψηφία της τοπικής κοινωνίας γελάει μαζί τους. Συναντώ φίλους, γνωστούς, αγνώστους, ανθρώπους που γνωρίζουν τη θέση μου στη Δημοτική Αρχή, συζητούμε, ανταλλάσουμε απόψεις, επιχειρήματα. Όλοι εκφράζονται υποστηρικτικά. Πολλοί με ρωτάνε το ίδιο: γιατί τους επιτρέπετε να σας συμπεριφέρονται μ’ αυτό το χυδαίο τρόπο; Η απάντηση είναι απλή. Έχουμε τη συνείδηση μας ήσυχη, χαίρουμε της εκτίμησης και της εμπιστοσύνης των δημοτών, έχουμε εμπιστοσύνη στις ικανότητες τις δικές μας και των δημοτικών υπαλλήλων. Είμαστε λίγοι, δουλεύουμε σκληρά και στο δύσκολο έργο μας αντιμετωπίζουμε καθημερινά μεγάλο όγκο προβλημάτων. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να αναλώνουμε δυνάμεις σ' αυτό τον άδικο πόλεμο.

Η Χίος έχει ανάγκη από έργα όχι λόγια. Εμείς θα συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που οι δημότες μας έχουν ορίσει. Τον επικοινωνιακό πόλεμο που έχουν ξεκινήσει είναι βέβαιο ότι στο τέλος θα τον χάσουν και θα τον χάσουν γιατί ...το κακό πάντα στην αρχή θριαμβεύει και πάντα στο τέλος νικάται, γιατί θα κερδίσουμε με το έργο μας, γιατί στο τέλος η Χίος θα κερδίσει!
 

Χίος, 19/2/2021

Κωνσταντίνος Θ. Βεργίνας

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε τα στοιχεία σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ