3.11.2014 10:38

«Οι κάμερες δεν μας σώζουν από την βλακεία...»

Διαβάζοντας σήμερα στην εφημερίδα σας σχετικά με την απόφαση της Επιτροπής Κυκλοφορίας για αγορά ραντάρ για την καταγραφή της υπερβολικής ταχύτητας, μήπως ο φόβος του προστίμου μειώσει τις ταχύτητες και συνεπώς τα θανατηφόρα ατυχήματα.

Κύριοι της Επιτροπής Κυκλοφορίας, πραγματικά πιστεύετε ο τι με τα ραντάρ θα περιορίζετε τα θανατηφόρα;

Σας διαβεβαιώ πως όχι! Το πρόβλημα δεν είναι στην ταχύτητα, είναι στην ΒΛΑΚΕΙΑ του Χιώτη οδηγού.

Θα σας αναφέρω μερικά παραδείγματα μήπως και συνειδητοποιήσετε την πραγματικότητα και σταματήσετε να στρουθοκαμηλίζετε.

1) Το 90% των οδηγών (αυτοκίνητα, δίκυκλα) οδηγούν τελείως αριστερά, πολλές φορές πάνω στη διπλή γραμμή με πολύ χαμηλή ταχύτητα δημιουργώντας τεράστιες ουρές.

2) Οι περισσότεροι οδηγοί θέλοντας να παρκάρουν, δεν διστάζουν να μπουν στο αντίθετο ρεύμα και να παρκάρουν ανάποδα! Φανταστείτε τι μπορεί να συμβεί όταν φεύγει ο ασυνείδητος μπαίνοντας στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας. Αυτά δυστυχώς, δεν συμβαίνουν μόνο μέσα στην πόλη αλλά και σε όλο τον παραλιακό του Αεροδρομίου και Βροντάδου, οπού δεν υπάρχει διαχωριστικό διάζωμα .

3) Βάλατε ποτέ κάποιον να παρακολουθήσει την συμπεριφορά των οδηγών στα φανάρια; Όχι να κόψει κλήσεις, απλά για συμπεράσματα... Γνωρίζετε ο τι σε κάθε κόκκινο περνούν δυο με τρεις ασυνείδητοι; Έχετε προσέξει ποτέ οδηγό στο πράσινο να οδηγεί μακαρίως με 20χλμ. να σέρνει πίσω του 10-12 αυτοκίνητα και στο τέλος να περνάει με κόκκινο σαν να μην συμβαίνει τίποτα;

4) Κινούμενοι στον περιφερειακό από Δημαρχεία Θυμιανών προς Βαβύλους με ταχύτητα 50χλμ. σε τρία σημεία κινδυνεύεις να απογειωθείς από τις βυθίσεις του οδοστρώματος κλ.π.

Παρόλα αυτά που περιγράφω, τις ώρες αιχμής έχουμε μικροατυχήματα και μικροτραυματισμούς. Τα θανατηφόρα συμβαίνουν κυρίως από τα μεσάνυχτα και μετά.

Δεν βλέπω λοιπόν το λόγο να δαπανηθούν κάποιες χιλιάδες ευρώ για ραντάρ, αλλά να φροντίσετε να βρείτε που είναι το πραγματικό πρόβλημα κυκλοφορίας και να το λύσετε. Θα ήταν χαρά μου να με καλέσετε να βοηθήσω και εγώ με τις όποιες εμπειρίες έχω αποκτήσει κινούμενος καθημερινά στο νησί.

 

Ειδήσεις σήμερα

Γίνε Συνδρομητής στον Έντυπο «π». Αποστολή σε όλη την Ελλάδα με 25€/εξάμηνο

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ