20.4.2016 22:22

Ο Γ. Σταγκούλης έβλεπε 83 χρόνια μπροστά

Ο ΚΑΛΛΙΜΑΣΙΩΤΗΣ ΙΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΜΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΤΑΓΚΟΥΛΗΣ ΕΒΛΕΠΕ 83 ΧΡΟΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ
γι’ αυτό και σε άρθρο του στην εφημερίδα Πρόοδο (αρ. φ. 1582. 11/05/33. για το ζήτημα της Μαστίχης) προχωρά ακόμη περισσότερο, υποστηρίζοντας την ίδρυση Αναγκαστικών Συνεταιρισμών, ώστε αφενός να αντιμετωπισθούν οι πιέσεις των εμπόρων αλλά και για να μην υπάρχει υπονόμευση της προσπάθειας από τους ίδιους τους παραγωγούς. 
Υποστηρίζει δε ότι κάθε άλλη προσπάθεια είναι μάταιη. 
Κλείνοντας το άρθρο γράφει: 
«Δια τούτο επαναλαμβάνω ότι ο μόνος δρόμος που απομένει είναι να ζητήσωμεν οι μαστιχοπαραγωγοί από την κυβέρνησιν να ψηφίσει νόμον δια του οποίου κάθε μαστιχοπαραγωγώς υποχρεωτικώς θα αποτελή μέλος συνεταιρισμού μαστίχης της κοινότητος του. Είναι ο μόνος τρόπος δια του οποίου το αντίτιμον της επεξεργασίας (καθαρισμού) και συσκευασίας καθώς και το κέρδος το εμπορικόν θα περιέλθει εις τα χέρια μας. Κάθε άλλη προς βελτίωσιν της τιμής της μαστίχης ενέργεια, μη τείνουσα κυρίως προς αυτή την κατεύθυνσιν, θα αποτελεί καθαράν ματαιοπονίαν. Οι μαστιχοπαραγωγοί οφείλουν τέλος πάντων να το εννοήσουν»

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ