23.9.2020 15:01

Μία απάντηση του Νίκου Γεωργούλη στον "π"

Χωρίς κανένα απολύτως σχόλιο, πέρα από το γεγονός ότι ενημερωθήκαμε για τη δικαστική απόφαση από τον πρώην ιδιοκτήτη του "π" Νίκο Κατσαράκη με τον οποίο διατηρούμε απολύτως τις καλύτερες σχέσεις, δημοσιεύουμε απάντηση του πρώην συνεταίρου μας κ. Ν. Γεωργούλη. 


Από τον νυν ιδιοκτήτη και διευθυντή του ¨πολίτη", κ. Παντ. Φύκαρη, ζήτησα την ανάρτηση του ακόλουθου κειμένου μου με αφορμή χθεσινό του (επισυναπτόμενο) δημοσίευμα. Είμαι βέβαιος, πως στο πλαίσιο της ελευθερίας του λόγου που ευαγγελίζεται, θα κάνει άμεσα πράξη την επιθυμία μου.

"Κύριε Φύκαρη,

Λυπάμαι πολύ που υποχρεώνομαι να παρέμβω για το χθεσινό πηχυαίο ηλεκτρονικό δημοσίευμα του politischios.gr καθώς διαπιστώνω πως δεν σας προβλημάτισε κατ’ ελάχιστο ούτε η επιλογή του ιδρυτή και επί πολλά χρόνια διατελέσαντα ιδιοκτήτη και διευθυντή του «πολίτη» να μην σας ενημερώσει από πρώτο χέρι για την εξέλιξη της πορείας της δικαστικής του διένεξης με τον πρώην δήμαρχο Χίου Εμ. Βουρνού και συνεργάτες του. Διαπίστωσα όμως πως σπεύσατε να καπηλευτείτε μια ευκαιρία να μερεμετίσετε το προφίλ του σημερινού «πολίτη» στην κοινωνία.

Θα ήθελα να διευκρινίσω στους αναγνώστες σας ότι προσωπικά διαχωρίζω πλέον την πορεία του «πολίτη» στον «ανήλικο πολίτη» και τον «ενήλικο πολίτη», δεδομένου ότι η αλλαγή στο ιδιοκτησιακό του καθεστώς συνέπεσε με το 18ο έτος κυκλοφορίας του, αυτό που η Ελληνική πολιτεία έχει θεσπίσει ως όριο ενηλικίωσης για τους ανθρώπους. Και για εμάς, τον Ν. Κατσαράκη και εμένα, ο «πολίτης» δεν υπήρξε ποτέ μαγαζί ή εργασία αλλά το παιδί μας.

Σπεύσατε, λοιπόν, για να επανέλθω, με το χθεσινό σας δημοσίευμα να δρέψετε έμμεσα ή άμεσα καρπούς από την δικαστική επιτυχία μας κατά την ετυμηγορία του Τριμελούς Εφετείου Αιγαίου και τη δικαίωση της δημοσιογραφική μας βεβαιότητας πως η προηγούμενη δημοτική αρχή εξαπάτησε την κοινωνία της Χίου στην κρισιμότατη υπόθεση του μεταναστευτικού. Τούτο πια πιστοποιήθηκε με δυο δικαστικές αποφάσεις κι έτσι η δημοτική αρχή Βουρνού έχει πλέον το προνόμιο, πέρα από την αποδοκιμασία της κοινωνίας του νησιού, να έχει «εισπράξει» και δυο δικαστικές αποφάσεις που βεβαιώνουν πως εξαπάτησε την κοινή γνώμη. Άθλος ομολογουμένως…

Μόνο, κ. Φύκαρη, που ο «ενήλικος πολίτης» δεν δικαιούται να πανηγυρίζει. Και δεν το δικαιούται γιατί προ πολλού έπαψε να εκφράζει την αγωνία του τόπου μας για το αποτύπωμα που αφήνει πάνω του το φαινόμενο των μεταναστευτικών ροών. Την αγωνία αυτή είχα την τιμή με σθένος να υπερασπιστώ χθες στην 5ώρη συνεδρίαση του Εφετείου Αιγαίου και να τη βλέπω δικαιωμένη στο άκουσμα του «αθώοι». Ο «ενήλικος πολίτης» είναι από χθες στην πλευρά των βαριά λαβωμένων από την δικαστική ετυμηγορία, θα ΄θελα να το καταλάβετε.

Με πόνο καρδιάς, κ. Φύκαρη, διαπιστώνω εδώ και μήνες πως ο «ενήλικας πολίτης» μεταλλάχθηκε. Έγινε κατά συρροή ακόλουθος μιας πολιτικής την οποία σφυροκόπησα χθες στη δικαστική αίθουσα. Με αυτό τον «ενήλικο πολίτη» προσωπικά δεν επιθυμώ να έχω την παραμικρή σύνδεση, όσο κι αν αυτό που γράφω βαθύτατα με πληγώνει.

Προκειμένου, επομένως, να μην υπάρχει καμία παρερμηνεία από το αναγνωστικό κοινό ότι διαθέτω σήμερα την παραμικρή εμπλοκή ή ανάμειξη με τον σημερινό «πολίτη» θα παρακαλούσα να αφαιρεθεί από το site σας κάθε αναφορά στο όνομα μου.

Θα δηλώνω και πάλι ευτυχής μόλις διαπιστώσω ότι ο «ενήλικος πολίτης» αποκτήσει την τόλμη του «ανήλικου», να συγκρούεται με κάθε εξουσία, με μόνο πρόταγμα του το συμφέρον του τόπου. Στο όνομα, λοιπόν, της όποιας μικρής συμβολής μου στον τίτλο που σήμερα διαχειρίζεστε, παρακαλώ όπως εφεξής να μην υπάρχει από μέρους σας η παραμικρή αναφορά στο πρόσωπο μου.

ΥΓ.: Και μια δημοσιογραφική παρατήρηση που μάλλον σας ξέφυγε. Η είδηση, κ. Φύκαρη, δεν είναι ότι δικαιώθηκαν οι Κατσαράκης και Γεωργούλης από τις δικαστικές επιθέσεις Βουρνού και των ακολούθων του. Αυτό ποσώς ενδιαφέρει την κοινωνία του νησιού. Είδηση, κατά έναν πρώην δημοσιογράφο, συνιστά το γεγονός ότι και ένα Εφετείο αποδέχθηκε πως εξαπάτησαν την κοινωνία της Χίου. Ψιλά γράμματα θα μου πείτε. Τώρα προέχει ο «ενήλικος πολίτης» να μην χαλάσει σχέσεις και ισορροπίες με το πολιτικό προσωπικό του νησιού…."

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ