5.7.2016 15:46

Με σεβασμό στην παράδοση

Με σεβασμό και προσήλωση στην παράδοση, ο Μορφωτικός, Εκπολιτιστικός, Όμιλος, Θυμιανών (Μ.Ε.Ο.Θ.) για μια ακόμη χρονιά αναβίωσε το παραδοσιακό πανηγύρι των Αγ. Αναργύρων, το προηγούμενοΣάββατο (2/7).Ενα πανηγύρι που ξύπνησε ευχάριστες μνήμες στους μεγαλύτερους. Όσοι είχαν τη τύχη να βρεθούν στην εκδήλωση που έγινε σε ένα φιλικό και δροσερό περιβάλλον, σίγουρα πέρασαν μια ευχάριστη βραδιά, δραπετεύοντας από την καθημερινότητα και το στενάχωρο κλίμα της εποχής.

Εξαίσια ποιοτική ορχήστρα που έπαιζε στους ρυθμούς της παράδοσης, παραδοσιακοί σπιτικοί μεζέδες φτιαγμένοι σαν άλλοτε από εθελόντριες γυναίκες που πάντα δίνουν το πάρων στις εκδηλώσεις του ΜΕΟΘ, και βέβαια πολύ φιλική διάθεση από τους διοργανωτές και τους εθελοντές που βοήθησαν σ’ αυτή την εκδήλωση.

Τέτοιου είδους εκδηλώσεις που αναβιώνουν παλιά, ξεχασμένα έθιμα, όλοι τις έχουμε ανάγκη και ειδικά οι νέοι. Σήμερα στην εποχή που η παγκοσμιοποίηση σαρώνει τους πολιτισμούς και την ιστορία των λαών, υπάρχουν ευτυχώς οι Εκπολιτιστικοί σύλλογοι που αντιστέκονται. Σαν φάροι αναμμένοι στο σκοτεινό πέλαγος αγωνίζονται να διώξουν το σκοτάδι που απλώνεται γύρω μας.

Ένα μεγάλομπράβο και ένα ευχαριστώ σε όσες και όσους βοήθησαν να αναβιώσουμε ένα δικό μας παλιό έθιμo και μαζί όλοι  να περάσουμε μια ευχάριστη και αξέχαστη βραδιά.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ