18.3.2016 11:40

Κυριάκο ποια Νέα Δημοκρατία θέλουμε σήμερα

Μια που οι Πανηγυρισμοί μας για την Εκλογής του Νέου Αρχηγού μας, στο Τιμόνι της Νέας Δημοκρατίας Τελείωσαν.

Και ήδη επελέγησαν και τοποθετήθηκαν  από τον Νέο Αρχηγό οι στενοί του συνεργάτες, που θα οδηγήσουν την Κεντροδεξιά  παράταξη στις 22 με 24 Απρίλη του 2016 στο 10o τακτικό Συνέδριο του κόμματος. Εκεί  θα δοθεί ο λόγος στα μέλη του κόμματος για να ψηφιστεί το νέο Καταστατικό μας που στόχο θα έχει την μεταρρύθμιση της λειτουργίας της Νέας Δημοκρατίας.

Εκεί θα αποφασιστεί η Νέα πορεία του κόμματος, για την διακυβέρνηση της Χώρας μέσω  Διεύρυνσης της βάσης από  όλους τους πολίτες, ανεξαρτήτως του προηγούμενου πολιτικού τους «πιστεύω». Και Βάση του «οδικού Χάρτη» που θα αποφασιστεί, από το Συνέδριο του Κόμματος, λαμβάνοντας υπόψη και τις προεκλογικές εσωκομματικές εξαγγελίες του Νέου Προέδρου, θα πορευθούμε προς την σωστή διακυβέρνηση της Χώρας,

 Όταν οι πολίτες μας φέρουν στην Εξουσία.

Με λίγα λόγια :

v  Η Νέα Δημοκρατία, θα πρέπει να λειτουργήσει ως μηχανισμός αλλαγής νοοτροπίας των ίδιων των υποστηρικτών της. Ο νεοδημοκράτης πρέπει να καταλάβει ότι οι πόρτες των κομματικών γραφείων εξεύρεσης εργασίας ή παντός ρουσφετιού, θα είναι δια παντός κλειστές. Ο νεοδημοκράτης πρέπει να είναι οπαδός της ελεύθερης οικονομίας και όχι του βολέματος στον αντιπαραγωγικό δημόσιο τομέα. Κανείς μας δεν πρέπει να  χρησιμοποιεί την παράταξη ως φορέα εξυπηρέτησης των δικών του ωφελημάτων, αλλά να την αναδείξουμε ως κυβέρνηση του τόπου, με στόχο να απελευθερώσει την οικονομία, για να δημιουργηθούν οι απαραίτητες ευκαιρίες, έτσι ώστε ο καθένας να αναπτυχτεί μόνος του και να ορίσει το δικό του τρόπο ζωής, ανάλογο της προσπάθειας του.

v  Αλλαγή του Καταστατικού με Διόρθωση-Συμπλήρωση και Εκσυγχρονισμό, ως προς την λειτουργία  του Κομματικού Μηχανισμού.

  1. Με πρώτη-πρώτη προτεραιότητα την εκλογή των προέδρων ΝΟΔΕ από την βάση (άμεσα από τα μέλη του κόμματος), και με απλούστευση των διαδικασιών που σήμερα «φαντάζει» περίπλοκη.
  2. Περιορίζοντάς τον ως προς τον αριθμό των έμμισθων και μετακλητών προσώπων που απασχολούνται με τον κομματικό μηχανισμό , διατηρώντας όμως την οργανωτική δυναμική του, για το κόμμα,  προς όφελος του πολίτη!!!
  3. Οργάνωση των ΝΟΔΕ στην μορφή του «Καλλικράτη» με βάση τους πρώην «Καποδιστριακούς» Δήμους στην περίπτωση της Χίου σαν παράδειγμα.

Με συμμετοχή των ΝΟΔΕ στις όποιες αποφάσεις πρέπει να έχουν άποψη διότι μόνον έτσι θα υπάρχει ενδιαφέρον για την ύπαρξή τους, και όχι όπως συμβαίνει μέχρι και τώρα να ασχολούνται με την εξεύρεση αντιπροσώπων στα εκλογικά τμήματα όποτε έχουμε εκλογές. 

  1. Στην Επιλογή των υποψηφίων Βουλευτών,  ακόμη και όταν οι ψηφοφορία γίνεται με Λίστα, διότι κάθε φορά το ψηφοδέλτιο πρέπει να στοχεύει στην μέγιστη «ψηφο-συλλογή» της παράταξης και όχι στο πώς δεν θα ταράξουμε τα «λιμνάζοντα νερά» .το ίδιο θα πρέπει να γίνεται  και στις επιλογές των κατά τόπους Αρχών  εκάστου  Νομού.
  2. Έμπρακτη Συμμετοχή λοιπόν όλων όσων πιστεύουν στις Αρχές του κόμματος και στον Νέο Αρχηγό, που όπως φαίνεται σήμερα στην περίοδο της μεγάλης οικονομικής κρίσης, είναι και η τελευταία μας Ελπίδα για να σταθούμε στα πόδια μας.

Και όταν λέμε Έμπρακτη Συμμετοχή εννοούμε :

(a)  Συμμετοχή στα όργανα του κόμματος, όλων όσων θέλουν  να έχουν άποψη και όχι συμμετοχή μέσω προσωπικών γνωριμιών με τον άλφα η τον βήτα νυν και τέως υπουργό και βουλευτή.

(b)  Συμμετοχή και στα στοιχειώδη οικονομικά βάρη που αντιμετωπίζει η οργάνωση  κάθε ΝΟΔΕ η ΔΗΜΤΟ ανάλογα με την δυνατότητα του καθενός μας. 

(c)  Συμμετοχή και παρουσία του κάθε Νεοδημοκράτη  σε κάθε εκδήλωση ενημερωτική η επετειακή η ότι άλλο, όπου θα δίνεται η ευκαιρία στον καθένα από τους συμμετέχοντες να εκφράζει τις απόψεις του και έτσι να «ανεβαίνει» το επίπεδο του «διαλόγου» και των συμμετεχόντων.

Τελειώνοντας  θέλω να ενημερώσω ανεξαιρέτως Φίλους  και γνωστούς ότι μόνο έτσι θα γίνουμε καλύτεροι και ίσως μπορέσουμε να ξανασηκώσουμε την κοινωνία από το «καναβάτσο».

Γι’ αυτούς τους λόγους λοιπόν ενεργά Συμμετέχω  στις εσωκομματικές εκλογές του 2016 ζητώντας την συμμετοχή και την ψήφο της Βάσης όλων των συμπολιτών μας Νέο-δημοκρατών για την Προεδρία της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης (ΔΗΜ.Τ.Ο). και των μελών της, που θα γίνουν την Κυριακή 3η/Απριλίου 2016 στα γραφεία του κόμματος.

Στην συνέχεια θα προχωρήσουμε  στην εκλογή του Προέδρου της ΝΟΔΕ και των μελών της που θα γίνει την Κυριακή 17η Απριλίου 2016.

Παράλληλα όμως δηλώνω ανοικτά και ξεκάθαρα ότι εάν οι διαδικασίες που ήδη εξελίσσονται συνεχίσουν να  παραμένουν «μυστικές και κλειστές» και ασχολούνται μόνον όσοι γνωρίζουν για αυτές, τότε θα έχουμε χάσει την ευκαιρία για μεταρρύθμιση της λειτουργίας του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, σύμφωνα με τις προεκλογικές εξαγγελίες του προέδρου μας.

Γι’ αυτό παρακαλούμε όλους τους Νέο-δημοκράτες να συμμετέχουν και στις υποψηφιότητες των οργάνων του κόμματος, αλλά  και στις εκλογικές διαδικασίες της 3ης Απριλίου 2016.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ