6.8.2021 12:12

Κ. Γιάννης Καραβασίλης: ο αρνητής των έργων

Στην πολιτική λόγια, ιδέες και φανφάρες λένε πολλοί αλλά αυτά που μετράνε είναι οι πράξεις και το αποτέλεσμα.

Οφείλονται να γίνονται οι ενέργειες εκείνες στους θεσμικούς φορείς, σύμφωνα πάντα με την υπάρχουσα νομοθεσία, για να πραγματοποιούνται έργα που θα διευκολύνουν την ζωή των κατοίκων.

Όλοι εμείς οι αιρετοί έχουμε εκλεγεί για να συνθέτουμε τις διάφορες απόψεις και προτάσεις μας προς ένα σκοπό.

Να υπηρετούμε τους δημότες μαζί με πολλά άλλα και κυρίως με την εκτέλεση έργων.

Ο κάθε αιρετός μιλά μόνο με την ψήφο του.

Η ΔΕΥΑΝΧ είναι μια Δημοτική Επιχείρηση με αντικείμενα την ύδρευση, την αποχέτευση ( ακάθαρτα ) και τα όμβρια.

Είναι υπηρεσία ανταποδοτικού χαρακτήρα, δηλαδή ότι χρήματα εισπράττει από τους λογαριασμούς της ύδρευσης-αποχέτευσης πρέπει να τα διαθέτει στα λειτουργικά της έξοδα, σε έργα και υπηρεσίες προς εξυπηρέτηση όλων των δημοτών.

Για τις προσφερόμενες υπηρεσίες της ύδρευσης και της αποχέτευσης εισπράττονται τα ανάλογα χρήματα σύμφωνα με την τιμολογιακή πολιτική της.

Τα όμβρια είναι μια σπουδαία υπηρεσία που προστατεύει την περιουσία των δημοτών και τους παρέχει την απαιτούμενη ασφάλεια.

Για τα όμβρια δεν εισπράττεται ούτε ένα Ευρώ επειδή δεν είναι ανταποδοτική υπηρεσία.

Αντιθέτως τα αιτήματα που υπάρχουν στην υπηρεσία της ΔΕΥΑΝΧ για να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες των δημοτών με αντίστοιχα έργα στα όμβρια, ανέρχονται στο ύψος των 800.000 € περίπου.

Πως λοιπόν θα εξυπηρετήσεις τις ανάγκες των δημοτών χωρίς χρήματα;

Προς τιμή του για πρώτη φορά στην ιστορία του Δήμου Χίου ο κ. Δήμαρχος Χίου σε συνεννόηση με την ΔΕΥΑΝΧ προσφέρθηκε να χρηματοδοτήσει τα έργα αυτά με το ποσό των 100.000 € αρχικά και μετά να γίνουν 200.000 € ετησίως.

Αυτό θα γίνει μέσα από μια προγραμματική σύμβαση και ταυτόχρονα η υπηρεσία των ομβρίων να μεταφερθεί στο Δήμο της Χίου για να μπορεί να εκταμιεύει τα χρήματα νόμιμα.

Έτσι ο Δήμος της Χίου θα βάζει τα χρήματα και η ΔΕΥΑΝΧ θα συμμετέχει με το προσωπικό της, την τεχνογνωσία της και όλο τον μηχανισμό της για να εκτελούνται τα έργα αυτά προς όφελος των δημοτών.

Όλη αυτή η διαδικασία για να γίνει θέλει την έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου, στο οποίο η Δημοτική Αρχή δεν έχει την πλειοψηφία λόγω του ισχύοντος εκλογικού Νόμου.

Κάθε λογικός αιρετός θα στήριζε ανεπιφύλακτα την προσπάθεια αυτή.

Στο ΔΣ της 4/8/2021 η πρόταση αυτή ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ από τον κ. Καραβασίλη και την παράταξη του.

Να μην γίνονται δηλαδή τα απαραίτητα και χρήσιμα έργα των ομβρίων που εξυπηρετούν εκατοντάδες ανάγκες των συνδημοτών μας.

Να ¨πνίγονται ¨γειτονιές και περιουσίες χωρίς την απαραίτητη τεχνική προστασία.

Συνηθίζει να μην ψηφίζει ότι εξυπηρετεί τις ανάγκες του τόπου και της κοινωνίας όπως, δεν ψήφισε το Τεχνικό Πρόγραμμα που αφορά όλα τα έργα του Δήμου Χίου για το 2021, δεν ψήφισε τον προϋπολογισμό του 2021 που αφορά την συνολική λειτουργία του Δήμου Χίου, δεν ψήφισε την αναβάθμιση του βιολογικού καθαρισμού ύψους 5.000.000 € και γενικώς αρνείται την εκτέλεση των έργων που διευκολύνουν την ζωή των πολιτών.

Γιατί το κάνει και γιατί εκλέχτηκε;

Να εξυπηρετεί η για να ταλαιπωρεί τους δημότες;

Ευτυχώς και η πλειοψηφία του ΔΣ τον αγνόησε για μια ακόμα φορά και τον άφησε να ξεχωρίζει με αρνητικό τρόπο.

Η πολιτική του εφεύρεση είναι να ψηφίζει ΛΕΥΚΟ.

Το λευκό σύμφωνα με την νομοθεσία είναι ΤΙΠΟΤΑ και δεν προσμετράται ούτε στις θετικές ούτε στις αρνητικές ψήφους.

Δεν έχει καν το πολιτικό θάρρος να υπερασπισθεί τεκμηριωμένα τις πολιτικές του επιλογές ντόμπρα και υπεύθυνα με ένα ΝΑΙ η ένα ΟΧΙ.

Προτιμά το λευκό μήπως και μπερδέψει τον κόσμο.

Είναι μια μειοψηφική αρνητική πολιτική παρουσία μέσα στην συνολική λειτουργία του Δήμου, που δεν θέλει να γίνονται έργα και προτιμά το παιχνίδι των ανακοινώσεων για να δείχνει την παρουσία του.

Όμως παρά τις όποιες διαφορετικές απόψεις υπάρχουν στο ΔΣ, σε κρίσιμα και μεγάλα θέματα υπάρχει σύγκλιση απόψεων που τιμά αυτούς που λαμβάνουν θετικές αποφάσεις για να υπηρετήσουν τους δημότες και τον τόπο μας την Χίο.

Βασίλης Μυριαγκός

Ειδήσεις σήμερα

Γίνε Συνδρομητής στον Έντυπο «π». Αποστολή σε όλη την Ελλάδα με 25€/εξάμηνο

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ